TRIJUMFALAN ZAVRŠETAK GODINE: Zvezda srušila Armani u Milanu!

FOTO: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su završili 2017. godnu, pošto su večeras u gostima trijumfovali protiv Olimpije iz Milana sa 91:88 (29:15, 16:25, 16:20, 30:28) u poslednjoj utakmici 15. kola Evrolige.

Zvezdu je do pobede predvodio Džejms Feldin sa 19, dok je Milko Bjelica dodao 18, uz sedam skokova.

U ekipi Armanija istakao se Vladimir Micov sa 16 poena, dok su Amat Mbaje i Dairis Bertans sa po 14.

Crveno-beli su 11. sa šest pobeda i devet poraza, dok je Olimpija poslednja, 16. sa četiri trijumfa iz 15 utakmica.
Zvezda je od početka utakmice imala prednost, koja je u prvom poluvremenu, zahvaljujući dobrom šutu za tri poena i čvrstoj odbrani, iznosila i 17 poena.

Armani je u finišu druge četvrtine serijom 11:0 prišao Zvezdi na samo tri poena zaostatka, da bi na poluvremenu zaostajao samo pet poena 45:40.

Drugo poluvreme donelo je u potpunosti izjednačenu igru, iako je Zvezda u početnoj fazi ponovo uspela da dodje do dvocifrene prednosti 55:45.

Armani je serijom 8:2 uspeo da ponov uhvati priključak i tako uvede duel neizvesnu završnicu.

U poslednji minut Zvezda je ušla s tri poena prednosti, ali je Vladimir Micov bio precizan sa distance i prvi put doveo Armani do izjednačenja.

Trener Zvezde Dušan Alimpijević zatražio je tajm-aut posle kog je za dva poentirao Feldin, a potom je usledila dobra odbrana crveno-belih i kontra u kojoj je Bjelica iznudio faul i dva slobodna bacanja. On je oba puta bio precizan i odveo Zvezdu na „plus četiri“.

Armani je brzom trojkom Micova ponovo prišao na poen zaostatka, ali je Feldin s linije za slobodna bacanja na osam sekundi pre kraja rešio pitanje pobendika.

BETA

Be the first to comment on "TRIJUMFALAN ZAVRŠETAK GODINE: Zvezda srušila Armani u Milanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*