NAJDUŽI MEČ U SEZONI: Zvezda slavila protiv Mege u Mitrovici!

FOTO: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu na gostovanju u Sremskoj Mitrovici sa 90:83 u 13. kolu ABA lige.

Dušan Alimpijević i Zvezda su nastavili niz pobeda nad ekipom Mege na čiji se parket posle dve nedelje vratio Dilan Enis ali u dresu crveno-belih.

Zvezda i Mega su odigrale najduži meč u ovoj sezoni ABA lige zbog čak 60 faulova i neverovatnih 75 izvedenih slobodnih bacanja.

Mega je postigla prva dva poena na meču i to su u narednih nekoliko minuta bila jedina dva poena. Zvezda je u međuvremenu napravila seriju 10:0 i povela sa 10:2.

Ekipa Dejana Milojevića se tada malo konsolidovala i smanjila razliku na sedam poena, ali je u igru ušao Dilan Enis. Enis je pokrenuo novu stihiju u igri Zvezde koja je vodila sa 19:7.

Gosti iz Beograda su od početka loše branili svoj koš, a kada su Lazić i Sinovec počeli da pogađaju trojke, odbrana Zvezde je na minut dva delovala kao da ne postoji, a prednost se začas istopila.

Mega je napravila seriju 12:0 i uspela da izjednači, a potom i povede do kraja prve četvrtine sa 25:24.

Zvezdu je na startu druge četvrtine pokrenuo Enis, nastavio je Feldin koji je sa linije penala vezao pet poena i od tada Zvezda opet pravi razliku koja je do kraja druge četvrtine bila 51:38.

Samo prvo poluvreme potrajalo je sat vremena, igralo se bez mnogo tempa jer su do poluvremena napravljena neverovatna 34 faula.

U takvoj situaciji, Mega se kao lošija sa linije penala lošije i snašla pa nije pomogao ni veliki broj skokova u napadu. Aleksandar Lazić je već do poluvremena imao tri poena, 11 skokova, tri blokade i dve ukradene lopte, ali je njegova ekipa u drugoj četvrtini posustala.

Treća četvrtina donela je neverovatan uzlet, ali onda i novi veliki pad u igri Zvezde. Vodili su crveno-beli i sa 60:38, ali je Mega to već do kraja treće četvrtine skoro potpuno anulirala i u poslednju deonicu ušla sa prihvatljivih 66:59.

Zvezda se u poslednjoj četvrtini uglavnom održavala do desetak poena, sve dok Aleksandar Lazić nije pogodio trojku za 85:80. Već je bilo kasno, a Zvezda je u penal završnici uspela da slavi i da sa prvog mesta ABA lige čeka 2018. godinu.

B92

Be the first to comment on "NAJDUŽI MEČ U SEZONI: Zvezda slavila protiv Mege u Mitrovici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*