TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA: Nekada je igrao finale Lige šampiona, a danas spava na podu i razmišlja o samoubistvu!

Emanuel Ebue je na vrhuncu karijere bio fudbaler Arsenala sa kojim je pre 11 godina igrao u finalu Lige šampiona.

U Premijer ligi je proveo sedam sezona, a kasnije je zaigrao i u Galatasaraju.

Tokom karijere zaradio je milione funti, ali danas živi kao beskućnik.

Ebue svoje dane provodi krijući se od poreznika spavajući na podu u stanu svoje drugarice.

Bivši fudbaler Arsenala se nalazi u toliko lošem stanju da pomišlja i na samoubistvo.

– Želim da mi bog pomogne, samo uz pomoć njega mogu da sklonim sve crne misli iz glave, započeo je svoju tužnu priču za Miror.

EBOUE_1_0

Problemi za Ebuea krenuli kada je izgubio sudsku parnicu od supruge Aureli. Ona mu je na sudu uzela bukvalno sve.

Tu nije kraj Ebueovih muka. Decu nije video više od šest meseci, a mora da se krije od policije i izvršitelja nakon odluke suda da ženi mora da preda veliko imanje u Enfildu.

Na sve ove nedaće sa suprugom, nedavno mu je preminuo deda koji ga je odgajao, a brat mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Ebue pored imanja u Enfildu supruzi mora da preda i kuću u severnom Londonu, u kojoj se sada krije.

– Nemam novca za advokata ili zastupnika. U kući sam uplašen, jer ne znam kad će mi policija zakucati na vrata. Zbog toga često gasim svetla, da niko ne bi znao da sam unutra. Boriću se do samog kraja, jer mi otimaju imovinu na nepošten način. Krvavo sam zaradio novac da bih kupio ovu kuću, a sada patim i tugujem u njoj, kaže nesrećni Ebue.

Emmanuel Eboue, Galatasaray

Emmanuel Eboue, Galatasaray

Ebue tokom godina nije uvideo da mu je žena tokom zajedničkih poseta bankama redovno „ispumpavala“ novac sa računa. Jednostavno je iskoristila njegovo loše obrazovanje.

On je prošle sezone pokušao da se vrati u Premijer ligu u dresu Sanderlenda, ali FIFA ga je suspendovala na godinu dana zbog problema sa bivšim agentom.

– Često sam sebi kažem – Emanuele o čemu si razmišljao, ispao si baš naivan. Teško mi je zbog svega. Novac koji sam mukom zaradio sada pripada mojoj supruzi i deci. Kada sam igrao za Galatasaraj zaradio sam 8.000.000 evra, a čak 7.000.000 sam poslao ženi. Kad god mi je rekla da nešto potpišem, ja sam potpisivao, nastavlja Ebue svoju potresnu ispovest.

nintchdbpict000003462674

Njemu u ovom teškom delu života pomažu drugarica Jasmin i bivši fudbaler nekoliko engleskih klubova Lomana Trezor Lua Lua.

Upravo kod Jasmin Ebue provodi dane krijući se.

– Njena kuća je moj bunker, jer tamo mogu da se sakrijem. Pošto ima dvoje dece i ne želim da ih uznemiravam, spavam na podu. Teško mi je što Božić ne mogu da provedem sa svojom decom koju mesecima nisam video. Sam živim i ručno perem svoju odeću. Ruke su mi kao da radim na nekoj farmi, završio je Ebue.