NISU MU MOGLI NIŠTA: Brutalna partija Nikole Jokića u pobedi nad Portlandom!

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, odigrao je odličnu partiju u pobedi tima iz Kolorada na gostovanju u Portlandu – 105:82.

Srpski košarkaš dominirao je protiv Jusufa Nurkića, pošto je meč završio sa 27 poena, devet skokova, šest asistencija i dve blokade.

U prethodnim dvomečima ove dvojice igrača uglavnom je Nurkić izlazio kao pobednik, ali ovoga puta bilo je drugačije. Jokić je bio agresivan, šutirao je iz igre 12/21 i njegov +/- bio je +29.

Sa druge strane, Nurkić je igrao samo 24 minuta zbog problema sa ličnim greškama. Bosanskohercegovački reprezentativac upisao je samo 10 poena i jedan skok, uz 4/10 iz igre.

Pored Jokića odličnu partiju pružio je Vilson Čendler koji je ostvario dabl-dabl, 21 poen i 11 skokova, dok je Geri Heris ubacio 17. Dobar meč sa klupe pružio je Trej Lajls, 10 poena i 9 skokova.

Ekipa Portlanda bila je bez Demijana Lilarda, i u njegovom odsustvu nije bilo raspoloženih. Najefikasniji bio je Si Džek Mekalum sa 15 poena, 3 skoka i asistencije.

Denver ima skor 17 pobeda i 15 poraza, dok je Portlanda na 16/16. Ovo je bio prvi trijumf Denvera u Portlandu još od 2013. godine.

Od srpskih igrača nisu igrali Miloš Teodosić i Boban Marjanović.

B92