RETKOST U PREMIJER LIGI: Prvotimac Svonsija predvodiće svoj tim protiv Kristal Palasa!

Fudbaler Svonsija Leon Briton predstojećeg vikenda na utakmici protiv Kristal Palasa imaće i ulogu trenera nakon što je dosadašnji šef stručnog štaba Pol Klement dobio otkaz, objavio je danas ovaj premijerligaš.

Velški klub u potrazi je za trenerom, pošto je sinoć, usled loših rezultata u engleskoj Premijer ligi, Klement dobio otkaz.

Briton, 35-godišnji vezista Svonsija, koji je u klubu već 15 godina, prošlog meseca se priključio stručnom štabu. On je rekao da u ovom trenutku ne želi da bude prvi trener ekipe.

„Ne znači da u budućnosti ne bih želeo da budem trener Svonsija. Mislim da u ovom trenutku za mene to nije dobar potez. Uprava me je pitala da pomognem klubu, a to je nešto što ja uvek radim. U ovom trenutku ne razmišljam da budem trener u punom radnom odnosu“, rekao je Briton.

Utakmica izmedju Svonsija i Kristal Palasa igraće se u subotu od 16.00.

Biviši vezista Mančester junajteda Rajan Gigs prošle godine želeo je da postane trener Svonsija, ali u klubu su se ipak odlučili za Boba Bredlija, kog je potom zamenio Klement.

Gigis, bivši reprezentativac Velsa, izjavio je danas da nije zainteresovan da zameni Klementa.

Svosi je na poslednjih 10 utakmica upisao osam poraza i po jednu pobedu i remi, pa se tako u Premijer ligi nalazi na poslednjem, 20. mestu sa 12 bodova, četiri manje od sigurne zone.

Beta