ŠAMPION EVROPE PREJAK ZA CRVENO-BELE: Fenerbahče ubedljiv, Zvezda bez šanse!

Crvena zvezda doživela je veoma ubedljiv poraz na gostovanju Fenerbahčeu u prvom meču 13. kola Evrolige – 82:56 (17:11, 24:22, 21:9, 20:14).

Srpski i regionalni šampion dobro je počeo meč u Istanbulu, vodio je pa držao egal, ali je prvak Evrope u potpunosti preuzeo kontrolu u nastavku.

Prednost od osam poena s poluvremena već do polovine treće deonice bila je duplirana, da bi ekipa Željka Obradovića do kraja susreta samo uvećavala vođstvo i potpuno zasluženo zabeležila novi trijumf.

Pero Antić, koji je bio deo tima Fenera na putu ka krovu Evrope prošle sezone, dočekan je ovacijama od strane domaćih navijača.

Zvezdu posle Istanbula čeka nastavak putovanja od 7.000 kilometara, pošto već za dva dana u Pionir dolazi Panatinaikos.

Fener se vratio na pobednički kolosek, posle iznenađujućeg poraza od Žalgirisa na domaćem parketu, dok su crveno-beli poraženi posle tri slavlja u nizu.

U redovima turskog predstavnika najviše se istakao Jan Veseli sa 15 poena (6/8 za dva) i osam skokova.

Najbolje su ga pratili Luiđi Datome i Bred Vonamejker sa 13 poena, Džejms Naneli dodao je jedan manje, dok je Nikolo Meli imao deset. Nikola Kalinić imao je samo tri skoka i asistenciju protiv bivšeg kluba, dok je Marko Gudurić upisao tri pogotka za dva (3/3 za dva, 0/2 za tri), uz takođe tri uhvaćene lopte.

S druge strane, u timu iz Beograda na visini zadatka bio je samo Ognjen Dobrić sa 15 poena (3/3 za dva, 2/4 za tri) i tri skoka, a istakli su se još samo Tejlor Ročesti sa devet, odnosno Matijas Lesor sa sedam poena i devet uhvaćenih lopti.

B92