JEDNOSTAVNO NAJBOLjI: Vaterpolisti Srbije razbili Crnogorce!

Svetska liga je naše takmičenje!

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali velikog rivala Crnu Goru 7:4 u drugom meču Grupe A Svetske lige.

„Delfini“ su na premijeri deklasirali Rumune sa 12:3, pa su na korak od plasmana na završni turnir ovog takmičenja.

Srbija je bez povređenog Dušana Mandića kontrolisala meč od starta pre svega sjajnom odbranom, dok se u napadu istakao Milan Aleksić sa tri pogotka.

Srbija je deveti put savladala Crnu Goru u 12. susretu u ovoj deceniji, a jedan od junaka bio je i golman Gojko Pijetlović sa sedam odbrana.

„Delfini“ su dominirali u odbrani u prvom poluvremenu, prvi gol primili su tek sredinom drugog perioda, a do tada su postigli tri preko Filipovića, Mitrovića i Ćuka.

Najbolji igrač Crne Gore Ivović pokreće svoj tim golom za 3:1, a za njim pogađa i Banićević, međutim, posle sjajne akcije sa igračem više u poslednjim sekundima poluvremena Aleksić odvodi Srbiju na pauzu sa 4:2.

Aleksić sredinom trećeg kvartala postiže i drugi gol, nakon čega Petković uzvraća za 5:3, da bi na prelazu između poslednja dva perioda Ćuk i Aleksić novim golovima prelomili meč (7:3).

U nastavku takmičenja u Grupi A, Crna Gora dočekuju Rumuniju 16. januara, a potom će ugostiti Srbiju 20. marta. Tačku će staviti duel Rumuna i Crnogoraca 10. aprila.

B92