ĐUKIĆ: Zadovoljni smo i mi i oni, šanse 50:50!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana Miroslav Đukić zadovoljan je žrebom za šesneastinu finala Lige Evrope jer će njegova ekipa igrati protiv Viktorije Plzenj.

Šampion Srbije imao je sreće, pošto je izvukao najslabijeg od povlašćenih ekipa, pa će voditi ravnopravnu borbu za prolaz dalje.

„Zadovoljni smo žrebom, kao što su u Viktoriji sigurno zadovoljni. Sastaće se dve ekipe koje su priželjkivale jedni druge, ali je sigurno da nam neće biti lako jer su prvaci Češke. Uvek dobijemo šampione zemalja, biće teška eliminaciona faza, ali smo njih i priželjkivali. Biće izjednačena borba, šanse su 50:50“, rekao je Đukić.

„Imamo vremena do 15. februara da se dobro upoznamo sa njima, nisam ih gledao i ne znam kakvi su. Nismo nikakvi favoriti, ne treba ulaziti u euforiju već biti svesni da nema lakih protivnika. Treba im ozbiljno pristupiti i dobro se spremiti“.

Postojala je velika mogućnost da rival ’crno-belima’ bude neki mnogo zvučniji tim.

„Smatrali smo da, ako nas dočaki neko od zvučnijih rivala, da to bude Milan jer nije u formi, a osim njih smo želeli Salcburg, Lajpcig…“

Ove sezone Đukićeva ekipa igra mnogo bolje na strani nego na domaćem terenu.

„Pokazali smo u eliminacionoj fazi da isto igramo u Beogradu i na strani, tako da to ne menja mnogo stvari. Nije problematično što je revanš u gostima“.

Ipak, da bi se napravio dobar rezultat potrebno je dovesti nove igrače u januarskom prelaznom roku.

„Sigurno je da će tokom zime Partizan pokušati da se pojača. To je normalno za veliki klub da pokuša da popravi šta nedostaje. Zadovoljni smo ekipom, a kad odradimo pripreme, biće još bolja“.

B92