LAGANA TROJKA: Zvezda rutinski savladala Borac i pobegla Partizanu na +9

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su čačanski Borac rezultatom 3:0 u poslednjoj utakmici 21. kola Superlige Srbije.

Trener ’crveno-belih’ Vladan Milojević promešao je karte jer je tim iscrplje nakon plasmana u nokaut fazu Lige Evrope, ali to igračima nije smetalo da pruže još jednu dominantnu partiju.

Ovim trijumfom domaćin je iskoristio današnji poraz Partizana u Kruševcu i povećala prednost nad najvećim rivalom na devet bodova, pred 156. ligaški duel dve ekipe u sredu.

Utakmica na gotovo praznom stadion ’Rajko Mitić’ počela je poluprilikom za Borac, ali je nakon desetak minuta domaćin preuzeo inicijativu i krenuo da plete mrežu oko gola Bajića. Napadač Aleksandar Pešić se propisno ispromašivao, bio neprecizan u četiri-pet situacija, a u nekim bio i suviše sebičan.

Ipak, iskupio se u 35. minutu kada je fenomenalno poslužio Luku Adžića i Zvezda je došla do prednosti. Prethodno je Milijaš lepo uposlio Pešića, ovaj se lažnjakom oslobodio čuvara i omogućio 19-godišnjem saigraču da zatrese praznu mrežu.

Do kraja poluvremena golman Borca spasao je svoju ekipu jer su ’crveno-beli’ imali nekoliko velikih prilika, pa je vođstvo moglo da bude i ubedljivije.

Već na startu nastavka bilo je jasno da Čačanima nema povratka – prvo je Otašević pogodio sopstvenu mrežu u želji da preseče jednu povratnu loptu Pešića, da bi napadač Zvezde konačno upisao svoje ime na semafor u 63. minutu.

Uradio je sve sam, jednim driblingom se oslobodio odbrambenog igrača i onda zakucao loptu u gornji levi ugao za velikih 3:0. U međuvremenu je golman Bajić sačuvao svoju mrežu još nekoliko puta, a u poslednjih dvadesetak minuta bilo je vreme da debituje Dejan Joveljić.

Biser Zvezdine škole, koji dominira u omladinskoj selekciji, zamenio je Pešića i u finišu propustio dobru priliku.

Zvezda je lagano privela meč kraju i ostvarila 18. trijumf u sezoni.

Poslednje kolo jesenjeg dela šampionata na programu je u sredu, a zavesa će pasti najvećom utakmicom srpskog fudbala koja je na programu od 18 časova.

B92