ALIMPIJEVIĆ: Sledi nam jedno od najtežih gostovanja!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević i prvotimac Ognjen Dobrić poručili su da pobedom protiv Cibone u poslednjem meču 11. kola ABA lige žele da završe sjajan mini-ciklus u kojem su prethodno nadigrali Real u Madrid, Igokeu i Efes u Beogradu

– Sa dolaskom novog trenera, puno toga se promenilo u redovima našeg sledećeg protivnika. Prvo što je promenjeno je jedan stranac, otišao je Jang, zatim su doveli Ratkovicu, jednog iskusnog plejmejkera, na poziciji koja im je bila deficitarna. Pokazali su brzo reakciju i napredak u igri. Ovo je jedno od težih gostovanja u ABA ligi i mi želimo da završimo naš mini-ciklus. Svi igrači su zdravi i spremni za ovaj meč – rekao je trener crveno-belih za klupski sajt.

Dobrić ističe da ekipa pobedama gradi samopouzdanje.

– Svakako je teška utakmica pred nama, ne samo zbog činjenice da smo igrali protiv Efesa u Evroligi pre samo dva dana. Cibona je imala vremena da se pripremi za ovaj meč i važno je da odgovorimo čvrstom i agresivnom igrom. Naše ambicije u Evroligi su jasne, želimo da dobijemo svakoga, ali naš prioritet je, i to namerno ponavljamo ABA liga – poručio je Dobrić.

Utakmica između Cibone i Crvene zvezde igra se u ponedeljak od 18 sati u dvorani „Dražen Petrović“ u Zagrebu.

Tanjug