ŠAMPION NA KOLENIMA: Arnautović srušio Čelsi, Vest Hem konačno pobedio!

Fudbaleri Vest Hema napravili su veliko iznenađenje i savladali Čelsi minimalnim rezultatom (1:0) u derbiju Premijer lige kojim je otvoreno 16. kolo.

Izabranici Dejvida Mojsa srušili su na svom stadionu aktuelnog šampiona, a presudio im je nesuđeni srpski reprezentativac Marko Arnautović u 6. minutu.

Austrijanac čiji su roditelji Srbi je u prvom ozbiljnom napadu odigrao dupli pas sa Lancinijem, u kaznenom prostoru je namestio na slabiju, levu nogu i precizno pogodio suprotni ugao nemoćnog Kurtoe.

Od tog trenutka ekipa Antonija Kontea krenula je u potpunu ofanzivu, ali nije stvorila mnogo prilika – tek posle pola sata igre probao je Ngolo Kante, u drugom delu igre pokušao je Zapakosta i to je bilo sve od uzbuđenja do samog finiša.

‘Čekićari’ su odlično stajali na terenu, potvrdili da dobra partija protiv Mančester sitija nije bila slučajnost, a ‘Plavci’ su tek pred kraj opasno zapretili. Najbolju priliku da donese izjednačenje bio Alvaro Morata u 83, da bi Eden Azar sa ivice kaznenog prostora bio neprecizan dva minuta kasnije.

Vest Hem se do kraja utakmice branio i uspeo da sačuva vođstvo i ostvari tek treći trijumf u sezoni, prvi od 30. septembra, čime je skočio na 18. poziciju sa 13 bodova.

S druge strane, Čelsi je prekinuo seriju od sedam utakmica bez poraza u Premijer ligi (pet trijumfa) i ostao na 11 bodova od prvoplasiranih ‘Građana’, ali sa utakmicom više.

B92