SUMA NAJAVLjUJE BOLjE DANE: Videćete me na proleće!

Sejduba Suma letos je u Partizan stigao kao veliko pojačanje i ušao u istoriju crno-belih kao najskuplje plaćeno pojačanje.

Gvinejac je tek na nekoliko susreta pokazao zašto je toliko plaćen, a on je posle susreta sa Dinamom najavio bolje dane na proleće.

– Govorio sam i ranije da ljudi ne shvataju šta želim i šta mogu. Takav je fudbal. Nisam baš zadovoljan kako sam odigrao, ali nisam ni ljut na sebe. Polako se vraćam, korak po korak – rekao je ofanzivni vezni.

Potom je iskomentarisao poziciju na kojoj najviše voli da igra:

– To, kad dejstvujem iza napadača, kao centralni vezista, to je moja najbolja pozicija. Nije važno kakvu će ulogu trener da mi dodeli. Najbitnije je da prihvatim zadatke i da na terenu pružim ono što on želi. To se zove profesionalnost. Znao sam da ću protiv Dinama biti krilo, dao sam sve od sebe kako bih pomogao ekipi. Čini mi se da sam u tome uspeo. Sad samo moram da nastavim ovako.

Najveća zamerka struke u minulih mesec dana, koliko Sume nije bilo u ulozi startera, odnosila se na njegovo zalaganje. Čak je Miroslav Đukić jednom prilikom otvoreno rekao da ga “ne vidi u ekipi” i da “mora da trči kao ostatak tima”.

– Čuo sam za to. Mora da se zna: šef je glavni. Ne mogu igrači da budu glavni. To je trener. Naše je da poštujemo šta priča i da radimo ono što od nas zahteva. To sam u Kijevu i uradio. Svi su mogli u to da se uvere. Sad samo da nastavim da radim, da dostignem najbolju formu i da dokažem šta mogu.

Partizan će u ponedeljak saznati rivala u nokaut fazi Lige Evrope.
– Ne možete da utičete na ishod žreba. Ko god da bude rival moramo da se spremimo i delujemo kao tim. Kao porodica. I da pobedimo – optimista je Suma.

Pitali smo ga da li i on priželjkuje Arsenal ili Milan, kao članovi rukovodstva?
– Nije važno. Videli smo u kom sastavu je Arsenal došao u Beograd i kako je Crvena zvezda igrala. Ako nam zapadnu i mi ćemo im stvoriti probleme – rekao je vezista Partizana.