NA MARAKANU POSLE 25 GODINA STIGLO PROLEĆE: Zvezda srušila Keln i pridružila se Partizanu u 1/16 finala!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su u nokaut fazu Lige Evrope, pošto su u poslednjem kolu grupe H pobedili Keln sa 1:0.

Klub iz „Ljutice Bogdana“ posle 25 godina posta uspeo je da se plasira u plej-of evropskog fudbalskog takmičenja.

Izabranici Vladana Milojevića dobro su krenuli meč, međutim ništa lošiji nisu bili ni gosti iz Nemačke.

Prvu priliku imali su igrači Kelna i to u 13. minutu. Sorensen je šutirao glavom, ali lopta nije bila upućena jako prema golu, pa je Borjan to lako odbranio.

Samo minut kasnije i Jojić je imao priliku, ali je njegov šut takođe završio u naručju Milana Borjana. Kako Keln nije iskoristio dve solidne prilike, usledila je kazna na drugoj strani.

Krstičić je sjajno centrirao sa leve strane, a Srnić preciznim udarcem levom nogom savladao Horna.

Posle samo pet minuta od datog gola, crveno-beli su imali novu šansu. Boaći je bio usmaljen u napadu, ali je uspeo da doda loptu do Kange. Vezni igrač Zvezde šutirao je iz prve, ali je njegov pokušaj završio u rukavicama golmana.

Do poluvremena Keln je pretio preko Miloša Jojića. Bivši igrač Partizana šutirao je veoma dobro, ali je lopta pogodila spoljnu stranu gola. Sa rezultatom 1:0 otišlo se na pauzu, 1:0.

U nastavku meča Zvezda je umrtvila tempo igre, što se ispostavilo kao pravi potez. Keln nije imao ozbiljnu priliku u drugom poluvremenu, pa je tako Zvezda zasluženo pobedila.

Klub iz „Ljutice Bogdana“ postao je prvi klub u istoriji koji je uspeo da iz prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, prođe u nokaut fazu drugog po rangu evropskog takmičenja.

B92