PARTIZAN OTPUTOVAO ZA KIJEV: Saša Ilić ostao u Beogradu!

Fudbaleri Partizana otputovali su za Kijev gde u četvrtak protiv Dinama igraju meč za prvo mesto B grupe Lige Evrope.

Eksprediciju crno-belih na putu čarter letom za Ukrajinu predvode predsednik kluba Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura i sportski direktor Ivica Iliev.

Trener Miroslav Đukić poveo je 20 igrača među kojima nije kapiten Saša Ilić.

Utakmica između Dinama i Partizana igra se u četvrtak od 19 sati, a prvaku Srbije odgovara samo pobeda kako bi sa prvog mesta grupe prezimila na međunarodnoj sceni.

„Ako to uradimo, imaćemo privilegije u žrebu, takođe i ekonomski je za klub to veoma bitno. Nema kalkulisanja, to nam je obaveza. Ovo je odlična prilika da iz jedne mirnoće vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na jednu ozbiljnu evropsku ekipu“, rekao je uoči leta u Kijev trener Miroslav Đukić.

U prvom susretu dva tima Dinamo je slavio u Beogradu, iako su crno-beli vodili 2:0 na poluvremenu.

„Boli nas još taj poraz. Izgubili smo meč posle odličnog prvog poluvremena. Uneo se nemir u klub, sad je vreme da im to možda vratimo. Igrači na ovakavim mečevima daju više od maksimuma. Isto tako se i ja radujem.“, dodao je trener srpskog šampiona.

Zbog potencijalnih kartona Ožegoviću, Tavambi, Evertonu i beku Miletiću preti suspenzija, koja bi značila propuštanje prvog meča šesnaestine finala na proleće, ali je Đukić najavio da će izvesti na teren najjači sastav.

Tanjug