LIGA ŠAMPIONA: Roma prva, Atletiko ispao, Bazel trijumfom u Lisabonu prošao dalje!

Ekipe Rome, Bazela i Juventusa obezbedile su plasman u nokaut fazu Lige šampiona posle mečeva šestog, poslednjeg kola grupne faze.

‘Vučica’, za koju je naš Aleksandar Kolarov ponovo odigrao ceo meč, slavila je protiv Karabaga golom Dijega Perotija 1:0 (0:0) i tako kao prva iz grupe C otišla u nokaut fazu.

Ovakav raspet situacije omogućio joj je Atletiko Madrid remijem sa Čelsijem u Londonu. ‘Plavci’ su bili bolji rival, imali su kvalitetnije šanse, ali ih je totalno presekao vodeći pogodak Saula Njigesa u 59. minut, pa je sve što su uspeli da urade do kraja bio gol za izjednačenje preko štopera gostiju Stefana Savića.

S druge strane, švajcarski šampion ništa nije prepuštao slučaju u grupi A. Rano je poveo protiv Benfike u Lisabonu, da bi sredinom drugog poluvremena i potvrdio prolaz. Strelci za Bazel bili su Mohamed Eljunusi u petom i Dimitri Oberlan u 65. minutu, a za domaće su svih 90 minuta odigrali Mile Svilar i Andrija Živković.

Bazelu je pomogao i Mančester Junajted, iako su se samo pobrinuli za svoju sudbinu, koji je posle preokreta uspeo da porazi moskovski CSKA. ‘Armejci’ su poveli u poslednjim sekundama prvog poluvremena, ali su onda Romelu Lukaku i Markus Rašford za manje od 90 sekundi postavili konačan rezutlat susreta.

Nemanje Matića nije bilo u sastavu Junajteda, što je bilo i očekivano pred veliki gradski derbi narednog vikenda u Premijer ligi.

grupi D, pod opasnošću se nalazio prvak Italije Juventus, ali su ‘bjankoneri’ pogocima Huana Kvadrada u 15. i Federika Bernandeskija u 90. minutu lako izašli na kraj sa prežaljenim Olimpijakosom u Pireju.

Juve se tako pridužio Barseloni, koja je ‘svoji deo posla’ protiv lisabnoskog Sportinga kod kuće takođe rutinski odradila 2:0 (0:0).

Konačno, u grupi B nije bilo drame pred poslednje kolo, pošto su Pari Sen Žermen i minhenski Bajern još ranije osigurali prolaz. Ipak, Bavarci su iskoristili priliku da se revanširaju Parižanima za poraz u prvom delu slavivši na Alijanc Areni 3:1 (2:0).

Blistao je dvostruki strelac Korentin Toliso, dok je jedini gol za goste delo Kilijana Mbapea.

Istovremeno, Anderleh je slavio na gostovanju Seltiku u Glazgovu, ali minimalan trijumf nije bio dovoljan barem za prolaz u Ligu Evrope.

B92