DERBI BEZ POBEDNIKA: Vojvodina u poslednjim minutima do boda protiv Partizana!

Foto: FK Partizan

Crno-beli su dominirali u zavejanoj Humskoj i golom Zorana Tošića iz 48. minuta bili na korak od pobede, ali ih je nje koštao najbolji igrač iz Lige Evrope.

Iskusni golman Vladimir Stojković je napravio katastrofalnu grešku četiri minuta pre kraja, pokušao je jednom rukom da uhvati loptu po snežnom vremenu posle centaršuta, ona mu je ispala, a to je kaznio Kojašević za veliki bod Novosađana.

Osim ispuštene pobede, Partizanu su dan zagorčale i povrede bitnih prvotimaca Evertona Luiza i Zorana Tošića koje je trener Miroslav Đukić preventivno izveo zbog problema sa kolenom, odnosno listom.

Uprkos konstantnom snegu u Humskoj, dve ekipe su odigrale solidan meč pred polupraznim tribinama, a pristuni navijači su često se nadali i strepeli od golova.

U prvih 45 minuta dva tima su bila poprilično izjednačena, a golmani Stojković i Rockov su dobro reagovali u najboljim situacijama za golove, posle šansi Tošića s jedne i Kojaševića s druge strane.

Partizan uspostavlja dominaciju u drugom delu meča žestokim presingom i stiže do vođstva već u trećem minutu. Tošić je iskoristio odbitak u kaznenom prostoru, obišao golmana Voše i zatresao mrežu.

Crno-beli su posle stečene prednosti nastavili da diktiraju ritam, nisu dozvoljavali gostima ni najmanju šansu da im zaprete, a priliku da „overi“ pobedu propušta Tavamba, koji pogađa stativu.

To se u samom finišu osvetilo domaćinu, Stojković je napravio verovatno prvu veliku grešku ove sezone, umesto da boksuje pokušao je da uhvati klizavu loptu, i to jednom rukom, ispustio ju je u petercu ispred Kojaševića koji ne propušta ovaj poklon.

Partizan je propustio da kazni kiks Crvene zvezde u Bačkoj Palanci i smanji zaostatak za najvećim rivalom, pa je dva kola pre „večitog“ derbija i dalje na -6.

U sledećem kolu crno-beli gostuju Napretku u Kruševcu, dok Zvezda dočekuje Borac iz Čačka. Oba meča su na programu u subotu.

„Večite“ u međuvremenu očekuju nastupi u Ligi Evrope u četvrtak, Partizan gostuje Dinamu u Kijevu u meču bez većeg rezultatskog značaja, dok Zvezda igra meč veka sa Kelnom na svom terenu.

Partizan dočekuje Zvezdu u sredu , 13. decembra.

B92