ĐUKIĆ PRED DERBI: Očekuje nas ponovo teška utakmica, nemamo pravo na grešku!

Partizan sutra od 15 časova dočekuje Vojvodinu i pobedom bi mogao da se približi večitom rivalu koji je danas igrao 2:2 na gostovanju protiv Bačke.

Ipak, trener crno-belih poziva na oprez pred derbi kola.

– Sigurno nas očekuje veoma teška utakmica, derbi kola protiv Vojvodine. U ovom momentu njihovi rezultati nisu dobri, ali dolaze veoma motivisani i na JNA igraju dobre utakmice. U prvom delu smo tamo pobedili jedva i isto očekujemo i ovde, vrlo težak će biti meč – izjavio je Đukić na konferenciji za medije na SC Teleoptik.

Vojvodina je ponovo smenila trenera pred meč sa Partizanom i u drugačijem raspoloženju dolazi u Beograd na megdan aktuelnom šampionu.

– To će biti ekstra motiv za njih, igrači žele da se dokažu novom treneru. Mi moramo da budemo oprezni i da idemo po utakmicu od samog početka – istakao je Đukić.

– Nemamo pravo na grešku, moramo da damo dobru sliku pred novu evropsku utakmicu, i mi ćemo biti posebno motivisani. Ova ekipa ima puno prostora za napredak i mislim da ćemo to činiti u narednom periodu – dodao je trener Partizana.

Kada se radi o povređenim igračima, nema novih posetioca crno-bele bolnice i kaddrovska situacija je stabilna i dobra, ističe Đukić.

– Marko Janković je tek ušao u seriju i dobru formu, ali ga je zadesila nezgodna povreda. Mi se nadamo da će uspeti da se oporavi do utakmice sa Zvezdom, ali nisam siguran u to – skeptičan je strateg ‘parnog valjka’.

Domaći tim je otvorio kapije južne tribine za ovaj meč, pa se nada velikoj podršci sa tribina, koja nije bila česta u prethodnim prvenstvenim utakmicama.

– Na strani imamo mirnoću, to se dosta oseća, ali ako želite da budete šampion, a to je obaveza Partizana, morate da dobijate kod kuće, da napravite da protivnik koji dolazi ovde nema šta da traži. To moramo da prebrodimo psihološki i da zajedno sa navijačima napravimo jednu neosvojivu tvrđavu.

– Skinuli smo evropski teret i sada možemo da se osvrnemo na domaće prvenstvo i da čekamo kiks Crvene zvezde – zaključio je Miroslav Đukić.