KRSTAJIĆ: Moramo da spustimo loptu, meč sa Kostarikom najvažniji!

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da će početak Svetskog prvenstva i utakmica protiv Kostarike biti od ključnog značaja.

„Mislim da je nama mnogo važan početak, prvi meč protiv Kostarike, meč koji gotovo po pravilu usmerava dalji tok šampionata. Moramo biti na zemlji i posvećeni kao što smo to bili u kvalifikacijama, da razmišljamo o prvom rivalu, a onda nam neće pobeći ni Švajcarska, odnosno Brazil“, rekao je Ivanović posle žreba u Moskvi.

Srbija će igrati u Grupi E na Svetskom prvenstvu sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

„Na Mundijalu nema slabih reprezentacija, svaka selekcija dolazi sa visokim ambicijama. Brazil je uvek i svuda favorit, ali to ne znači ništa na ovakvim turnirima“, kazao je kapiten srpskog tima.

Ivanović je gledao žreb u Moskvi, posle čega se uputio u trening kamp svog kluba Zenit iz Sankt Peterburga.

Vršilac dužnosti selektora fudbaske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da će nacionalni tim imati svoje ambicije u Rusiji, kao i svaka druga reprezentacija.

„U završnici najvećeg planetarnog takmičenja nema loših reprezentacija, a sve selekcije koje su ostvarile plasman doći će u Rusiju da izraženim ambicijama. Tako i Srbija“, rekao je Krstajić.

Po njegovim rečima, učešće na Svetskom prvenstvu je „privilegija“ za srpski fudbal.

„Za srpski fudbal je prvo velika privilegija da se nalazi u ovako odabranom društvu, među 32 najbolje selekcije sveta“, naveo je Krstajić.

On je istakao da je zadovoljan grupom.

„Brazil je uvek favorit, ne samo u grupi nego i za osvajanje titule prvaka sveta, a respekt zaslužuju i Kostarika i Švajcarska. Na ovakvim turnirima prva utakmica je od velike važnosti, tako i mi gledamo na duel sa Kostarikom. Želimo prvo da se dobro pripremimo, da imamo atmosferu u i oko reprezentacije koja će nam pomoći da ostvarimo svoje želje. I ne treba nam sada euforija, spustimo loptu na zemlju i uradimo sve što je potrebno kako bismo spremno otišli u Rusiju i na pravi način ušli u meč sa Kostarikom“, rekao je Krstajić.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 15. jula sledeće godine u Rusiji.

BETA