ZVEZDA SPREMNA ZA KRALjEVIĆE: Pogledajte šta je Alimpijević rekao o utakmici sa Realom iz Madrida!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da ga raduje što je njegova ekipa posle gotovo tri meseca imala vremena da više trenira, kao i da protiv Real Madrida želi da se crveno-beli pokažu u najboljem svetlu.

– Utakmica sa Realom treba da nam posluži kao pokazatelj da nastavimo sa napornim radom i da se vidi napredak iz prethodne dve utakmice, u odnosu na viđeno i loše mečeve protiv CSKA i Olimpijakosa. Takođe, očekujem da mladi igrači nastave da napreduju i imaju još značajnije uloge. Stiže nam novi mini ciklus u kome nakon Reala, slede Igokea, pa Eefes i Cibona u Zagrebu. Prvi put od avgusta i okupljanja smo imali dovoljno vremena da se osvežimo i dobro treniramo što nam je bilo potrebno – rekao je Alimpijević pre puta za Madrid.

Košarkaši Crvene zvezde putuju večeras u 18 časova u Madrid, gde ih u petak očekuje utakmica 10. kola Evrolige protiv jednog od glavnih i pretnedenata za osvajanje trofeja. Tim je u četvrtak trenirao u Beogradu zbog komplikovanih veza i transfera za Iberijsko poluostrvo, a odmah nakon ručka s aerodroma „Nikola Tesla“ kreću za prestonicu Španije.

– Real ima svoje probleme sa povredama igrača, (Serhija) Ljulja, (Gustava) Ajona, (Ognjena) Kuzmića i (Zaka) Rendolfa, ali Real je uvek Real. Brzo su reagovali i doveli (Edija) Tavareša, njihove ambicije se ne menjaju, i očekujem Real u najboljem izdanju – dodao je Alimpijević.

On će za meč protiv Reala moći da računa na kompletan sastav, jer su svi igrači zdravi.

Košarkaš Ognjen Dobrić rekao je da je jednonedeljna pauza dobro došla ekipi i ocenio da se Real ovom trenutku mnogo oslanja na učinak Luke Dončića.

– Ova pauza nam je dobro došla da se odmorimo, jako treniramo i nadam se, spremimo na pravi način za teško gostovanje Realu. Sjajna ekipa koja u ovom trenutku dosta zavisi od igre Luke Dončića, ali Real je na prvom mestu tim sa puno sjajnih pojedinaca koji su se stavili u funkciju ekipe. Moramo na prvom mestu da odigramo agresivno u odbrani i to je osnova. Vezali smo nekoliko poraza u Evroligi, ali idemo u Madrid bez pritiska, jer protiv Reala u Madridu nemamo šta da izgubimo i želimo da odigramo dobru utakmicu – rekao je Dobrić.

Crveno-beli će u Madrid stići u kasnim večernjim časovima letom preko Rima, u dvorani „Vizink centar“ će odraditi i trening na dan utakmice, a povratak za Beograd planiran je u subotu u ranim popodnevnim časovima.

Utakmica 10. kola Evrolige između Real Madrida i Crvene zvezde igraće se u petak od 21.00.

BETA