DIVAN GEST: Fudbaleri Zvezde posetili Hram Svetog Save i donirali novčanu pomoć za završetak radova!

FOTO: FK Crvena Zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde predvođeni generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem posetili su danas Hram Svetog Save na Vračaru i donirali novčanu pomoć za završetak radova u jednoj od tri najveće pravoslavne svetinje na svetu.

– Veoma smo zahvalni što ste nam danas učinili veliku čast da sa našim igračima posetimo srpsku svetinju. Iz ovog Hrama crpimo snagu za najvažnije utakmice koje nam dolaze, a pre svega za susret sa Kelnom. Nas vezuje mnogo toga, srpstvo, pravoslavlje, ljubav prema Crvenoj zvezdi, kao i zajednički pokrovitelj kompanija Gazprom, koja je pomogla izgradnju predivnog mozaika u kupoli koji smo danas imali posebnu privilegiju i da dodirnemo – izjavio je Terzić.

On je dodao da svi u klubu znaju da se u Hramu 2019. godine obeležava veliki jubilej, 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i da je Zvezdi čast što će donacijom pomoći završetak izgradnje.

– Sa naše strane to je skroman prilog i nadamo se da će Hram biti uskoro završen. Ogromnu većinu bratstva čine zvezdasi i to nam daje posebnu snagu i veru da ćemo u narednoj evropskoj utakmici sa Kelnom ostvariti povoljan rezultat i da ćemo obradovati sve naše navijače – rekao je Terzić.

Zvezdini fudbaleri obišli su kriptu posvećenu Sv. Velikomučeniku knezu Lazaru, u donjem delu Hrama, koja je izgrađena pre nešto više od godinu dana, a potom su imali priliku da vide i staru kriptu, gde će biti sahranjivani srpski patrijarsi.

Sveštenici Hrama Svetog Save su u kripti održali molitvu za uspeh i blagodarnost u radu i poželeli Zvezdinim fudbalerima i stručnom štabu da narednog četvrtka na utakmici protiv Kelna nastave putem uspeha kojim su krenuli ovog leta.

Tanjug