TEPIĆ: Zbog Đorđevića sam zavoleo košarku, on je vrhunski trener!

Milenko Tepić izjavio je da je počastovan što je ponovo deo nacionalnog tima, ali priznaje da ne može da se navikne da je među najstarijima u ekipi.

Naša košarka neprestano stvara nove šampione, ali je uvek zadovoljstvo biti ponovo ovde, videti mnogo poznatih lica… Velika je čast igrati za reprezentaciju i to se kod mene nikada neće promeniti. Vreme tako brzo ide da se i dalje osećam mlado i kad god dođem uvek se okrećem da vidim gde su stariji koji su tu bili kada sam ja počinjao“ rekao je Tepić Tanjugu na beogradskom Sajmu sporta.

Organizator igre italijanskog Brindizija svestan je da mu mesto u ekipi Srbije nije zagarantovano.

Rezultati reprezentacije u poslednje vreme su za svako divljenje. To je grupa talentovanih igrača koji se i dalje razvijaju i najbolji su u svojim ekipama. Sa druge strane, mnogo volim ovaj sport i igraću dokle god me noge budu služile. Bila bi mi čast da budem deo tima u budućnosti, ali ovde imamo mnogo kvalitetnih igrača. Kako god bude bilo, biću zadovoljan„, izjavio je Tepić i naglasio da ne bi bio razočaran ukoliko ne bude na spisku reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

Bivši košarkaš Partizana i Panatinaikosa, sa kojim je osvojio Evroligu, otkrio je da mu selektor „orlova“ Aleksandar Djordjević bio košarkaški uzor u mladosti.

Kratko sam ovde da bih stekao potpuniju sliku o svemu, ali Đorđević je neko zbog koga sam zavoleo košarku. On je vrhunski trener. To se vidi po savetima na treninzima i utakmicama, ali ima još mnogo prostora za napredak„.

O povlačenju Vladimira Štimca iz reprezentacije, Tepić je istakao poseban psihološki momenat.

Štimac je tu bio godinama i bio deo reprezentacije kada su pravljeni veliki rezultati. Možda se zbog niza godina u dresu Srbije i napornih klupskih sezona zasitio. Ja nemam taj ošećaj jer sam prethodne dve godine igrao samo jednu utakmicu nedeljno.

Tanjug