IZVUKOŠE SE MESI I DRUGOVI: Đordi Alba u završnici meča doneo Barseloni bod protiv sjajne Valensije!

U derbiju kola španske Primere Valensija i Barselona odigrali su nerešeno 1:1.

Duel dve prvoplasirane ekipe doneo je pravu fudbalsku borbu. Valensija je povela golom Rodriga u 60. minutu, dok je Barseloni važan bod doneo bivši igrač Slepih miševa Đordi Alba u 82.

U prvom poluvremenu Zaza i Mesi su propustili najbolje prilike. Argentinac je u 30. minutu sjajno šutirao, ali je golman Neto još bolje intervenisao. Samo minut kasnije iz veoma dobre pozicije italijanski napadač je šutirao pored gola.

Drugo poluvreme donelo je izjednačenu igru. Oba tima su imala nekoliko pokušaja, a Valensija je preko Rodriga povela u 60. minutu. Sjajnu asistenciju upisao je Gaja. Barselona je nakon ovog primljenog gola svim silama krenula ka šesnaestercu rivala. To je ostavljalo dosta prostora za kontra napade domaćina. Ipak, velikih šansi nije bilo do gola Đordija Albe. Mesi je lepo uposlio najboljeg levog beka na svetu, a ovaj je iz prve prebacio nemoćnog Neta.

Pokušala je Barsa da stigne do sva tri boda, Paulinjo je šutirao glavom preko gola, a u samoj završnici Valensija je umalo postigla i auto-gol, ipak nakon toga je  usledila je kontra Slepih miševa, usamljeni Zaza dobio je sjajnu loptu, ali je iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Posle 13 odigranih kola Barsa je prva sa 35 bodova, dok je sjajna Valensija drugoplasirana sa četiri poena manje. Oba tima i dalje ne znaju za poraz u šampionatu.