NA BRDU IZ KECA U DVOJKU: Boaći vodio Zvezdu do preokreta protiv Čuke!

ricmond-boakye-boaci-crvena-zvezda-red-star

Fudblaeri Crvene zvezde pobedili su Čukarički u 18. kolu Superlige Srbije sa 2:1.

Prvi gol na meču je dao Petar Mićin u 41. minutu, izjednačio je sa bele tačke Ričmond Boaći u 58. minutu, a Boaći je u 69. postavio i konačan rezultat za pobedu Zvezde.

Čukarički je daleko bolje otvorio utakmicu. Posle greške Krstičića već u desetoj sekundi se Ovusu našao u prilici, ali je Borjan na vreme istrčao, uklizao i ispravio grešku saigrača.

Jedanaest minuta kasnije nova odlična šansa za Ovusua koji šutira preko gola. Zvezda je tokom prvih pola sata igre uglavnom čuvala loptu i pretila iz prekida, ali je Čukarički bio daleko opasniji jer je u kontre kretao sa po pet igrača i često širio linije Zvezdine odbrane.

Međutim, timu sa Banovog brda je falio završni pas i ideja u završnici i golova sve do 41. minuta nije bilo. Mićin je tada ostao nebranjen u kaznenom prostoru. Kajević je uputio loptu na bok za Jovanovića, ovaj iz trka ubacio po zemlji, lopta le „legla“ na nogu Mićinu i Čukarički je poveo.

Zvezda u nastavku kreće znatno bolje i agresivnije. U igru je ušao Srnić umesto Gobeljića, a crveno-beli su dobili na ubojitosti u napadu. To je rezultovalo i dobrim prilikama za Pešića koji je u 50. minutu propustio odličnu priliku. Loptu mu je sa tri metra od gola skinuo Belić, a već u narednom napadu stopostotnu priliku propušta i Babić glavom.

Usledile su dve čudne situacije. Prvo Mićin pada u kaznenom prostoru Zvezde, sudija Dejan Santrač mu daje žuti karton zbog simuliranja, da bi već u narednom napadu Jovanović u svom kaznenom prostoru vukao Pešića za dres, pa je Pešić iznudio penal.

Iskoristio ga je Boaći i Zvezda je izjednačila. Od tog trenutka crveno-beli su uspostavili kontrolu igre, a Čukarički nije bio ekipa koja je istrčala na teren u prvom poluvremenu.

Do kraja je još jednu nesmotrenost odbrane kaznio Boaći kada je ostao neometan na petercu. Loptu je pre toga u kazneni prostor glavom ubacio Rodić, a do Boaćija je takođe glavom doturio Srđan Babić.

Zvezda posle pobede u gostima ima 49 bodova i drži prvo mesto ispred Partizana koji ima 42.

B92