NASTUP JOŠ UVEK NEIZVESTAN: Evo kada će Novak doneti odluku o igranju na Australijen openu!

Odgovor na pitanje da li će igrati Australijan openu, Novak Đoković daće u Dohi. Ako se tamo ne pojavi, ne treba ga očekivati ni u Melburnu. Najbolji srpski teniser i zvanično je prijavljen za odbranu titule na turniru serije 250 u Kataru (1-7. januar), ali kako je tek pre pet dana uzeo reket u ruke na treninzima u Beogradu, još je rano reći da li je u potpunosti zalečio lakat.

Ako na egzibiciji u Abu Dabiju (28-30. decembar) i bude mogao da igra sa pola snage, u Dohi to neće biti slučaj. Mada na spisku učesnika nema najvećih rivala (Nadal i Marej idu u Brizbejn, Federer na Hopman kup), protiv Tima, Karenja Buste, Conge ili Berdiha će morati da servira iz pune snage.

Đoković planira još nekoliko dana da trenira u Beogradu, kada će se još jednom posavetovati sa lekarima. Nastavak priprema odradiće u Monte Karlu, a ako ne bude osećao poteškoće, iz Abu Dabija će produžiti za Dohu. Tamo će testirati lakat pod punim opterećenjem i onda videti da li je u stanju da igra grend slem, odnosno mečeve na tri dobijena seta.

Trenutno 12. teniser sveta ima sreću što na startu sezone brani samo tih 250 bodova iz Katara i 45 za drugo kolo u Australiji (poražen od Denisa Istomina), pa će u januaru bez pritiska moći polako da ulazi u ritam za američku turneju. Top-ten mu beži svega 30 bodova, a top pet 1.430…

NOVOSTI