SAVIĆ: Sve osim poraza u Belorusiji je dobar rezultat!

vujadin-savic-crvena-zvezda-red-star

Fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić rekao je danas da je ekipa svesna važnosti utakmice protiv BATE Borisova u kojoj može da obezbedi plasman u narednu fazu Lige Evropa.

„Svesni smo koliku važnost nosi susret sa BATE Borisovim i nadamo se dobrom rezultatu. Sve osim poraza za nas je povoljan ishod. Ako osvojimo tri boda mislim da bismo rešili pitanje prolaska grupe“, rekao je Savić tri dana pred utakmicu u Belorusiji.

Zvezda će u četvrtak gostovati BATE-u u pretposlednjem, petom kolu Grupe H Lige Evropa.

Savić je naveo da je gostovanje u Belorusiji veoma bitno za sve igrače Zvezde i ceo klub, ali da ne želi da kaže da je utakmica ključna.

On je dodao da je BATE „odlična ekipa“ koja je jedina protiv Zvezde u Beogradu „pružila zaista ozbiljan otpor“.

„Imali su nekoliko ozbiljnih šansi, pogodili dva puta prečku, potom i stativu. Oni su opasni i iz prekida tako da nas sigurno očekuje teška utakmica, ali znamo na šta sve treba da obratimo pažnju i mislim da ćemo ih dobro zatvoriti“, kazao je Savić.

Crveno-beli do sada na gostovanjima u grupnoj fazi nisu primili gol, a Savić je rekao da veruje da ekipa može tako da nastavi.

„To se vidi od početka sezone, igramo kao ekipa i zato i uspevamo veoma često da sačuvamo svoju mrežu. I u Evropi i u prvenstvu smo među timovima koji su primili najmanje golova i nadam se da će statistitika biti pođednako dobra za nas i kada na polusezoni budemo svodili račune. Za tako nešto je potrebno da se branimo i da napadamo zajedno kao ekipa, trebalo bi da budemo maksimalno koncentrisani i da uđemo borbeno u svaki duel, što je od prvog dana karakteristika ove ekipe“, rekao je Savić.

Zvezda je u prethodnim utakmicama igrala u drugačijoj formaciji od uobičajene sa četiri igrača u odbrani.

„Više sam igrao u sistemu sa četiri igrača u poslednjoj liniji i možda mi baš zato više i odgovara. Ipak, mislim da smo se i mi u zadnjoj liniji, a i čitava ekipa, odlično snašli na prethodnim utakmicama u kojima je šef postavio formaciju tako da samo nas trojica u odbrambenoi. Igraćemo kako god odluči naš trener, siguran sam da je tako najbolje“, kazao je Zvezdin štoper.

On je na prethodnom evropskom gostovanju protiv Arsenala u Londonu pogodio prečku, a rekao je da bi voleo da da gol u Borisovu.

„Bio bih najsrećniji kada bi ovog puta uradio ono što nisam uspeo u Londonu. Nije mnogo prošlo od tad, ali i dalje mi je taj prizor često pred očima. Čak su mi i neki navijači večitog rivala rekli da žale što sam propustiop priliku da dam gol u Londonu, a možete da zamislite koliko je onda meni krivo zbog toga“, rekao je Savić.

Utakmica će se igrati u četvrtak od 19.00.

BETA