OVOGA IMA SAMO U SRPSKOM FUDBALU: Igrači sedeli na terenu i namerno ispucavali loptu u aut!

Duel 17. kola Superlige Srbije između Spartaka i Borca iz Čačka pokazao je pravu sliku srpskog fudbala.

Tokom meča u Subotici viđen je pravi cirkus jer su igrači Borca bukvalno „bojkotovali“ igru nezadovoljni penalom za domaćina u 43. minutu i isključenjima dvojice svojih igrača u prvom poluvremenu.

Borac je poveo preko Jovanovića u 27. minutu, ali je Spartak izjednačio golom Savkovića iz pomenutog penala u 43. U međuvremenu su isključeni Marinković (direktan crveni) i Dupavac (drugi žuti).

Na startu drugog poluvremena igrači Borca su u znak protesta posedali na zemlju leđima okrenuti golu, prenosi Tanjug.

Posle desetak minuta kada su ustali i meč bio nastavljen, uglavnom su vršili opstrukciju igre i ispucavali loptu u aut, kad god su bili u mogućnosti, najviše golman Bajić koji je nekoliko puta ispucao loptu preko tribina.

Spartak je u takvoj situaciji postigao još dva gola, preko kapitena Vladimira Torbice u 53. i Aleksandra Radovanovića u 86. minutu, takođe sa bele tacke.

Znamo da ko gubi ima pravo da se ljuti. Borac je ponovo izgubio, ali ono što se dešavalo na severu Srbije ne izaziva ljutnju, već gnev i bes. Očito je da iz utakmice u utakmicu specijalci u vidu fudbalskih arbitara odrađuju bez imalo savesti svoj posao. Naš tim je poražen od Spartaka uprkos vođstvu. Više od jednog poluvremena Borac je igrao sa dva igrača manje, a čovek koji obavlja posao fudbalskog sudije je dva puta upro prstom u belu tačku. Kamere su sve zabeležile u Subotici, samo se nadamo da oni koji budu montirali taj materijal imaju bar malo više savesti od pomenutih aktera ovog meča. To zaista nije teško“, navodi se u „izveštaju“ sa utakmice na sajtu FK Borac pod naslovom „Ovo više nije slučajno!?“.

Tanjug