CRNO-BELI NE POSUSTAJU: Janković vodio Partizan do pobede nad Javorom!

Fudbaleri Partizana pobedili su Javor u Ivanjici sa 2:0 u meču 17. kola Superlige Srbije.

Partizan nastavlja trku sa „večitim rivalom“, crno-beli su sada nešto bliži Zvezdi jer imaju 42 boda, ali je pobeda od 2:0 bitnija zbog odlučujućeg meča u Ligi Evrope protiv Jang Bojsa.

Partizan je meč u Ivanjici rešio još u prvom poluvremenu. Dva gola Jankovića iz 9. i 37. minuta bila su dovoljna za pobedu tima Miroslava Đukića.

 

Đukić je od samog početka utakmice u sastav uvrstio Tavambu i Ožegovića, a jedino je Everton nedostajao da Partizan u Ivanjici igra sa najjačim sastavom.

Javor se od početka uglavnom orjentisao na čuvanje svog gola što prvi put nisu dobro uradili fudbaleri iz Ivanjice u devetom minutu. Marko Janković je neometano prišao na dvadesetak metara od gola Đogatovića, šutirao odlično i golman Javora je bio prvi put savladan.

Očekivano je Partizan nastavio da pritiska odbranu Javora, ali su napadi uglavnom bili bezopasni sve do 23. minuta kada Ognjenu Ožegoviću nije priznat pogodak zbog ranijeg faula Tavambe.

Janković još jednom pogađa nakon toga, u 37. minutu iz gotovo preslikane situacije kao pola sata pre toga s tim što je kod drugog gola loptu nogom zakačio Karišik i ona je promenila pravac, otišla visoko kao parabola i Đogatović je drugi put kapitulirao.

Đukić je nakon poluvremena napravio nekoliko izmena, ali je Javor u nastavku igrao nešto konkretnije nego u prvom delu. Neke od boljih šansi u tom delu igre propuštaju Pantić i Miletić, a drugo poluvreme je obeležio i jedan sporan trenutak, start Miletića nad Ilićem iz 71. minuta kada je sudija Bojan Nikolić prevideo faul i jedanaesterac za Javor.

Najbolju šansu za Ivanjičane je imao Milanović u 80. minutu kada je Stojković odličnom paradom sprečio gol, a rezultat se do kraja uz promenljivu igru na obe strane nije menjao pa Partizan ima 42 boda i na drugom je mestu, a Javor je 14. sa 11 bodova.

B92