CRVENO-BELA ŠESTICA: Zvezda razbila Rad, poker Boaćija!

Rafal Crvene zvezde pred put u Belorusiju i to po formuli četiri (Boaći) plus dva (Pešić). Crveno-beli su izbušili mrežu Rada 6:1 (3:1), odigrali dobro, maštovito i pre svega efikasno, zadržali lidersku poziciju u Superligi Srbije i najavili dobru formu pred verovatno ključni meč u Ligi Evrope koji u četvrtak od 19.00 časova igraju Belorusiji protiv BATE Borisova.

Rad je pokazao talenat, ali ih je sudija Petar Piper zavio u crno, ostavivši ih posle prestrogo dosuđenog penala od 18. minuta i bez igrača, onemogućivši ih da se možda i bolje odupru u subotu raspoloženoj Zvezdi.

Lider Superlige u formaciji sa dva napadača, što je možda i bila proba taktike za BATE Borisov, do temelja je srušila građevinu tima sa Banjice za 20 minuta u režiji Aleksandra Pešića i Ričmonda Boaćija. Prvo je Pešić lako završio akciju (pas Rodića) za gol broj 11 u Superligi, da bi onda sudija Piper napravio cirkus bez potrebe, štetu i sebi i Radu.

Povlačenje Lutovca nad Babićem posle kornera okarakterisao je, čini se, prestrogo kao penal, a zatim Srđanu Ajkoviću pokazao crveni karton zbog prigovora! Nepotrebno je mladu ekipu Rada osakatio za naredni meč. Boaći je lako realizovao penal, da bi duplirao učinak posle odlične asistencije Pešića. I od starta se za sve pitala Zvezda, a kad su već bila obezbeđena tri boda, sa igračem više na terenu, čekalo se samo da se vidi konačan rezultat.

Ipak, opuštenost Zvezde i bekove na dupliranim krilima, kaznio je Rad iz kontre. Lutovac je bio zaboravljen, izbio sam pred Borjana i mreža crveno-belih se zatresla četvrti put u Superligi, a prvi put od 22. septembra kad je Radivojević (Mladost L.) bio strelac na Marakani.

Zategla se Zvezda posle odmora, pa je Pešić grudima spustio loptu u mrežu posle idealnog centaršura Rodića, da bi Boaći odlično reagovao i postigao treći pogodak. Počastio je as iz Gane publiku i četvrtim, majstorskim golom, ukupno 37. u 2017. godini.

NOVOSTI