NjIHOVA ŽELjA JE JASNA: Reprezentativci rekli koga bi da ih predvodi na Mundijalu!

Slavoljub Muslin smenjen je sa klupe reprezentacije Srbije pre nešto više od mesec dana i tada su krenule spekulacije ko bi mogao da bude njegov naslednik.

Na njegovo mesto je privremeno seo Mladen Krstajić i vodio Orlove u dva susreta (protiv Kine i J. Koreje) i ostavio sasvim solidan utisak.

– Igrači su oduševljeni Krstajićem. Atmosfera u ekipi je čak i bolja nego što je bila kod Muslina. Postojala je doza straha kako će igrači reagovati posle odlaska bivšeg selektora, ali kompletan utisak posle azijske turneje je izvanredan. Krstajić ima ogroman autoritet kod igrača, i kod starijih i naročito kod mladih, a pošto je bio reprezentativac, učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 2006, on vrlo dobro zna kako treba da postupa sa fudbalerima – kaže izvor „Informera“ iz FSS.

Ovaj izvor je takođe dodao i da se Krstajić na mečevima u Aziji takođe pokazao dobro i na stručnom planu, te da i pored nedsotatka nekog trenerskog iskustva za sada ima najveće šanse da vodi tim u Rusiji.

 Javne pohvale na račun Krstajića izneli su i kapiten „Orlova“, Branislav Ivanović, kao i fudbaler Torina, Adem Ljajić. Oni su ističu da je vršilac dužnosti selektora obavio sjajan posao u prethodne dve sedmice i da je pokazao potencijal.

– Krstajić je prvi selektor sa kojim sam igrao. Trener se vidi i pokaže u prvih sedam dana rada sa ekipom. Mislim da Krstajić ima potencijal da vodi ovu selekciju, bio je sa nama prethodne dve godine, poznaje sve. Promenili smo i sistem igre, ali znamo način treninga, način razmišljanja i ja mu želim mnogo uspeha – istakao je Ivanović, a sličnog mišljenja je i Ljajić, koji je takođe naveo da ne bi imao ništa protiv da ih Krstajić povede na Mundijal.

Da li biste vi voleli da nekadašnji štoper Partizana i Šalkea predvodi Orlove na Mundijalu?