RAZLIKA U KLASI: CSKA naneo Zvezdi najteži poraz u sezoni!

Crvena zvezda doživela je težak poraz od moskovskog CSKA u Beogradskoj areni u meču sedmog kola Evrolige – 85:59 (22:10, 22:17, 21:7, 20:25).

Srpski i regionalni šampion trenutno tako je ostao na dve pobede pretrpevši peti poraz, dok su ‘Armejci’ zabeležili šesti trijumf uz samo jedan poraz.

Pitanje pobednika rešeno je praktično već posle uvodnih deset minuta košarke, a ono što daleko više može da brine navijače srpskog i regionalnog šampiona, osim trećeg uzastopnog neuspeha, jeste loša igra i veoma loš šut.

Ekipa Dušana Alimpijevića pogodila je svega 19 šuteva iz igre (16/39 za dva, 3/23 za tri), a nije se istakla ni sa linije za slobodna bacanja (18/28).

Crveno-beli nisu imali odgovor na odličnu igru sjajnog sastava Dimitrisa Itudisa, jednog od najvećih favorita za trofej prvaka Evrope, dok su u fazi napada veoma teško pronalazili rešenja – ubacivši svega sedam poena u trećem periodu.

Prednost Moskovljana išla je i preko trideset poena, Zvezda se u nekoliko trenutaka koliko-toliko vraća, ali ni u jednom trenutku nije uspela ozbiljnije da zapreti.

Dvocifren učinak imali su samo Tejlor Ročesti sa 15 poena (5/5 za dva, 1/3 za tri), uz pet asistencija, i Džejms Feldin sa 12 (4/9 za dva, 1/6 za tri), a istakli su se samo još Pero Antić sa devet, Milko Bjelica sa osam, odnosno Matijas Lesor sa poenom manje.

Kod pobednika je najbolji bio Nando de Kolo sa 16 poena (7/9 za dva, 0/1 za tri). Kajl Hajnc imao je 13 poena i sedam uhvaćenih lopti, Kori Higins dodao je 12, a Serhio Ćaćo Rodriges 11 poena, ali je Španac imao i devet asistencija.

Tim sa Malog Kalemegdana nema vremena za analizu poraza jer već u petak gostuje Olimpijakosu u okviru naredne runde elitnog takmičenja.

Kao i na nekim ranijim mečevima, tokom prethodnih sezona, ekipa sa Malog Kalemegdana imala je pomoć i jednog posebnog navijača, pošto se najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi na svom mestu tik pored parketa, uz oca Srđana.

Prisutan je bio i, još jedan veliki navijač Zvezde i takođe teniser, Filip Krajinović, kao i prvak sveta u džudou Nemanja Majdov, a na trbinama se nalazilo i desetak navijača kluba iz Moskve.

B92