MOĆNI CRVENO-BELI: Silna Zvezda pregazila Borac u Čačku!

Crvena zvezda plasirala se u četvrtinu finala Kupa Srbije ubedljivom pobedom nad Borcem u Čačku – 4:0 (2:0).

Izabranici Vladana Milojevića opravdali su ulogu apsolutnih favorita bez većih problema, ali im je pomogao i defanzivac domaćina Miroljub Kostić, koji je već u 13. minutu dobio direktan crveni karton najverovatnije zbog prigovora.

Meč su obeležili Aleksandar Pešić, koji je postigao dva gola i upisao asistenciju, ali i mlađani Luka Ilić, igrač Mančester Sitija, koji je dva puta dodavao ključni pâs za pogodak.

Na prvi gol čekali smo nešto više od 120 sekundi, kada je Slavoljub Srnić proigrao Pešića, ovaj Luku Ilića, koji je možda bio u ofsajdu, a osamnaestogodišnjak na drugoj strani kaznenog proigrao Nemanju Milića za vođstvo.

Crveno-beli su nastavili sa napadima, a sve je praktično bilo gotovo posle spomenutog isključenja nervoznog Kostića.

Beograđani dupliraju prednost u 29. minutu preko bivšeg napadača Tuluza, posle nove asistencije starijeg od braće Ilić, da bi sve nedoumice, ako ih je uopšte i bilo, razrešio kapiten Nenad Milijaš fenomenalnim pogotkom petnaestak minuta pre kraja susreta.

Konačan rezultat postavlja Pešić sa bele tačke, pošto je prethodno upravo on oboren u kaznenom prostoru, savladavši golmana Vladimira Bajića ‘panjenkom’ sa bele tačke.

Zvezdi posle duela sa Borcem u Kupu sledi prvenstvena utakmica u subotu od 16 časova protiv Rada, a potom u četvrtak izuzetno važno gostovanje ekipi BATE Borisova u Ligi Evropa.

U prvom od tri odložena duela ove runde, Mačva iz Sabca je posle penala eliminisala Spartak u Subotici, dok Partizan od 18.30 dočekuje Rad u Humskoj.

B92