I DALjE NIJE SPREMAN: Antić propušta duel sa Panterima!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da će u predstojećoj utakmici protiv FMP u ABA ligi crveno-beli ponovo nastupiti bez Pere Antića.

Zvezda je u subotu oko 13 časova stigla u Beograd iz Malage, gde je poražena od Unikahe u šestom kolu Evrolige, a već u nedelju od 17 časova igra mali gradski derbi sa „Panterima“, u sedmom kolu regionalnog takmičenja.

„Očekuje nas utakmica sa dobrom ekipom, koja je mlada, talentovana,i u koja u svojim redovima ima puno ptencijala. Sve to preneseno je i u dobre igre u ABA ligi. Odlično su vodjeni od strane Filipa Čovća koji je najiskusniji i izvanredno igra i ovu sezonu. Većinu momaka znam odlično, ima i novih igrača koji su se odlično uklopili, novi trener Vlada Jovanović radi odličan posao i trebaće nam mnogo truda da dobijemo taj meč. Ovaj duel ćemo odigrati praktično bez treninga u zgusnutom kalendaru. Neću moći da računam na Peru Antića, a o nastupu još nekoliko igrača koji imaju sitne povrede, odlučiću na dan utakmice“, rekao je Alimpijević.

Bivši košarkaš FMP-a, a sada igrač Zvezde Dejan Davidovac ocenio je da ekipa iz Železnika u dobroj formi.

„Mlad sastav koji igra dobro, i koji na parketu vodi iskusan plejmejker Čović. U dobroj su formi, novi igrači su se brzo uklopili u sistem koji se gaji godinama, i moramo maksimalno da pristupimo ovom meču. Novi trener Vlada Jovanović forsira agresivnu igru, ali sve to ne menja našu želju da dodjemo do bodova kojim bi potvrdili pobedu u derbiju, u prethodnom kolu ABA“, rekao je Davidovac.

Utakmica između Crvene zvezde i FMP igraće se od 17h u dvorani „Alekandar Nikolić“. Karte za meč prodaju se u poslovnicama Eventima, a i na dan meča na blagajnama dvorane.

B92