CRNO-BELI RAZBILI MEGU: Strašni Partizan prebacio 100 poena u Mitrovici!

Košarkaši Partizana savladali su Mega Bemaks 102:89 u derbiju osmog kola regionalne ABA lige.

Crno-beli su zahvaljujući sjajnom šutu iz igre i deset trojki dobili borbu za gornji deo tabele. Mega je dominirala u ofanzivnom skoku (19), ali se domaćin ispromašivao iz igre, ali i sa linije za slobodna bacanja (15/26), pa je poraz bio neminovan.

Mega je bolje otvorila meč, predvođena Dilanom Enisom (7 poena) povela 13:8, ali sredinom prvog perioda razigrao Partizan i raznovrsnim arsenalom napravio seriju 12:2 za preokret na 20:15. Posle tajm-auta Milojevića stao je šut obe ekipe, usledila je serija penala koja je više prijala domaćinu, koji u finišu kvartala pogađa nekoliko šuteva i preokreće na 23:21. Enis je postigao 11.

Marinković mu uzvraća u drugom periodu, pogađa tri trojke u roku od pet minuta, ukupno 11 poena za sedam i Partizan sa dve manje serije stiže do šest poena prednosti (38:31). Međutim, Bitadze se razigrao u odbrani, te sjajno skakao u reketu crno-belih, pa se Mega vratila u egal pred kraj prvog poluvremena (40:43). Međutim, iako je Bitadze poentirao još nekoliko puta posle ofanzivnog skoka, Mega nije imala rešenje za Marinkovića koji je pogodio četiri trojke i postigao ukupno 16 poena u drugom periodu za vođstvo crno-belih 51:44 posle prvih 20 minuta.

Meč je rešen u trećem periodu, Mega je imala ofanzivni skok (Bizadze je dominirao) koji ju je na kratko vratio u egal (50:52), ali ništa više od toga. Domaći su promašivali slobodna bacanja, još više trojke, koje su s druge strane služile crno-bele (9/19), kao i generalno šut iz igre (52%), pa je Partizan postepeno povećavao razliku.

Prvo je Gavrilović sa pet poena u nizu odbio napad mege i sa +2 odveo Partizan na +8, nakon čega Miler beleži nekoliko polaganja, Vilijams-Gos pogađa sa poludistance, a Marinković nove trojke za maksimalnih +16 (72:56). U samoj završnici kvartala oba tima su bila van ritma, nizala su se slobodna bacanja, koja je domaćin loše koristio (11/22), pa je Partizan stekao +13 pred poslednjih deset minuta (73:60).

Crno-beli nastavljaju u istom ritmu u poslednjem kvartalu, što im donosi maksimalnih 18 poena prednosti (80:62) sedam minuta pre kraja meča. Domaćin je u naletima tražio povratak u meč, uspevao da se približi na 12-13 poena zaostatka, ali Partizan rutinski privodi meču kraju i sa 102:89 stiže do pete pobede u sezoni.

B92