CRVENO-BELI BEZ ŠANSE: Nedović razbio Zvezdu, Unikaha ubedljiva!

Košarkaši Crvene Zvezde izgubili su večeras od Unikahe sa 79:65 (12:22, 19:23, 19:18, 16:15) u poslednjoj utakmici šestog kola Evrolige.

U ekipi Zvezde po 10 poena postigli su Tejlor Ročesti, Džejms Feldin i Matijas Lesor.

U ekipi Unikahe istakao se Nemanja Nedović sa 17 poena i četiri asistencije, dok je Sasu Salin postigao 15.

Unikaha je dobro počela utakmicu, dok se Zvezda s druge strane mnogo mučila u organizaciji napada. Ekipa Djona Plaze predvodjena raspoloženim Sasuom Salinom u ranoj fazi stigla je do dvocifrene prednosti 15:4, a potom i prednosti od 16 poena 20:4.

Zvezda se delimično trgla u završinici prve četvrtine i prišla na zaostatak od 10 poena 22:12.

Unikaha je u drugoj četvrtini nastavila u istom ritmu, a prednost je sve više rasla i u jednom trenutku iznosila čak i 21 poen 39:18. Zvezda je dobrom igrom u završnici tog perioda i početkom treće četvrtine uhvatila priključak i stigla na šest poena zaostatka 54:48. Crveno-beli imali su čak i kontru da pridju na samo četiri poena zaostatka, ali su se spetljali i nisu poentirali.

Nedović je s druge strane trojkom odbio nalet Zvezde koja je ušla u seriju grešaka, posle koje je Unikaha praktično rešila meč i došla do treće pobede u Evroligi.

Unikaha zauzima 10. mesto i sada ima skor od po tri trijumfa i poraza, dok Zvezda ima dve pobede i četiri poraza i nalazi se na 12. mestu.

BETA