KRAJINOVIĆ PUN SAMOPOUZDANjA: Očekujem da 2018. godina bude zlatna!

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je danas da ne žali zbog poraza u finalu mastersa u Parizu od Amerikanca Džeka Soka, da očekuje da naredna godina za njega bude zlatna i naveo da je jedan od najvažnijih trenutaka u ovoj sezoni početak saradnje sa trenerom Petrom Popovićem.

Krajinović je juče izgubio u finalu mastersa u Parizu od Soka sa 7:5, 4:6, 1:6, a to je bilo prvo finale za Krajinovića na nekom masters turniru.

On je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije.

„Najpre odlazim na odmor, dve do tri nedelje i onda krećem sa pripremama sa trenerom Popovićem. Finale mastersa u Parizu jeste bilo iznenadjenje za mene, ali nije nešto što moje teniske mogućnosti nisu mogle da ostvare. Naprotiv, znam da mogu mnogo i verujem da ću to pokazati u 2018. od koje, posle svega što se dogodilo u ovoj sezoni, očekujem da bude zlatna godina za mene. Na prvom mestu zdravlje, a samim tim sve će doći na svoje mesto, što se kod mene i pokazalo u 2017“, rekao je Krajinović, saopštio je Teniski savez Srbije.

On je naveo da je u Pariz došao da odigra što bolje, bez zacrtanih ciljeva i pomisli na finale, ali „da mu je život posle svih teniskih lova u profesionalnoj karijeri, konačno režirao nezaboravnu nedelju“.

„Danas sam se probudio kod kuće i osećaj je kao da sam sanjao jedan divan san, a zapravo sve je bila java, kristalno jasna i čista. Kada sam prošao kvalifikacije bio sam jako zadovoljan, jer nakon svega što sam preživeo prethodnih godina sa povredama, pauzama, nakon toga što sam na početku godine bio na 273. poziciji na ATP listi, naći se u situaciji da igraš glavni turnir masters takmičenja je veliki uspeh“, rekao je 25-godišnji teniser.

Krajinović je rekao i da su emocije bile sve jače kako se približavao završnici takmičenja u Parizu, a da mu je u finalu bilo teško da ostane smiren.

„Posle osvojenog prvog seta protiv Soka noge su se oduzele, prestale su da me slušaju i više nisam uspeo da se vratim, da stabilizujem emocije koje su me potpuno slomile. Ne žalim, srećan sam, jer ova nedelja u Parizu će ostati u meni, mojim mislima, mome srcu do kraja života kao neki eliksir koji će me uvek podsećati da treba da verujem u sebe i kada sve izgleda nemoguće, da verujem da je sve moguće“, dodao je on.

Krajinović je rekao da je tenis njegov posao i njegov život i da kao 25-godišnjak još nije pokazao sve što zna.

„Važno je bilo telo dovesti u formu, oporaviti se od svih povreda i svež krenuti u nove akcije. Radio sam nekoliko meseci na oporavku, a želja za takmičenjem nikada nije ni odlazila Možda sam zbog svega toga uspeo da osvojim pet čelendžera po povratku na teren. Jedan od najvažnijih momenata u ovoj sezoni je svakako početak saradnje sa trenerom Petrom Popovićem koji mi je ulio dodatnu snagu, samopouzdanje, pozitivnu energiju i mirnoću, što je i rezultiralo finalom u Parizu“, naveo je on.

Krajinović će ovu sezonu završiti na 33. mestu ATP liste, što bi moglo da mu donese status nosioca na prvom grend slem turniru u sezoni Otvorenom prvenstvu Australije. On će u prvoj polovini naredne sezone braniti malo bodova, a na svim velikim takmičenjima je u glavnom žrebu, naveo je Savez.

Beta