SLAVI SRBIJO: Neverovatni Krajinović srušio Iznera za finale Pariza!

Filip Krajinović uspeo je da se plasira u finale Mastersa u Parizu, pošto je posle velike borbe pobedio Džona Iznera – 6:4, 6:7(2), 7:6(5).

Srpski teniser ostvario je najveći uspeh u karijeri i u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Žulijen Beneto – Džek Sok.

Krajinović će od naredne nedelje ući među 40 najboljih na svetu, a možda i među 30, ukoliko bude bio uspešan u finalu.

Podsećamo Krajinović je na turnir došao kao kvalifikant i uspeo je da napravi najveći uspeh u karijeri. Srpski teniser, koji je trenutno 77. igrač sveta, napravio je šest uzastopnih pobeda, sedam ako se računa Nadal koji mu je predao meč u četvrtfinalu.

Ogroman uspeh za srpkog tenisera, redom su padali Pelja, Đere u kvalifikacijama, pa potom Sugita, Kveri, Mau, *Nadala i Izner!

Srpski teniser odlično je otvorio meč i već posle 20-tak minuta igre došao do brejka prednosti, 3:2. Ubrzo ga je i potvrdio i došao do prednosti od 4:2. Sjajno je funkcionisala bekhend paralela, dok je i forhend služio veoma dobro.

Posle samo 33 minuta igre Krajinović je došao do seta (6:4) prednosti i tako najavio da bi mogao do velikog uspeha. U drugom setu 77. igrač planete nije mogao ništa na servis Amerikanca, ali ni ovaj nije uspeo da zapreti.

Pošteno, pobednika je odlučio taj-brejk, u kojem je Fića popustio, izbacio dva forhenda u aut i tako izgubio drugi set, 7:6(2).

Tokom odlučujućeg seta videlo se da je Krajinoviću ponestalo malo svežine, upao je u malu krizu, ali se brzo oporavio i zaigrao dobar tenis. Spasao je dve brejk lopte, a najvažnija je bila pri rezultatu 4:4, kada je Izner mogao do brejk. Ipak, Krajinović je spasao brejk-šanse i poveo sa 5:4.

Izner nije popuštao na svoj servis, pa posle otišlo u odlučujući taj-brejk. Tamo je srpski teniser ponovo slabije krenuo, gubio je sa 3:1 i 4:2, međutim nije gubio nadu. Uspeo je da napravi jedan mini brejk, a potom i drugi i tako dođe do prilike za pobedu.

Prvu meč loptu je iskoristio i zasluženo prošao u veliko finale Mastersa u Parizu.

B92