AGASI VERUJE U NOVAKA: Đoković može do titule u Melburnu!

U januaru će se na teniske terene vratiti Novak Đoković i njegov trener Andre Agasi. Dok će Nole par dana pre Nove godine igrati u Abu Dabiju, legendarni igrač će učestvovati na Memorijalnom turniru u Adelejdu (Australija).

U opširnom intervjuu je priznao da jedva čeka da zaigra i da se priseti lepih uspomena koje ga vežu za ovaj grad, ali je veći fokus u razgovoru bio na srpskog igrača.

– Novak je sličan meni, kada ima kontrolu zna da nema potrebe da rizikuje tokom poena, takav sam i ja bio. Ipak, njegova igr u defanzivi je daleko bolja od moje, isti važi i za ritern. Imao sam i ja dobar ritern, ali nisam imao takvu kontrolu kretanja i pokreta kao on – priča Agasi.

Ne krije da se još nije navikao na ulogu trenera.

– Moram da priznam da mi je neobično da dajem intervjue kao trener, jer ne volim da namećem nekome nepotreban pritisak svojim očekivanjima. Međutim, smatram da će Đokoviću samo pobeda biti uspeh kada se vrati, sve manje od toga ga neće zadovoljiti. Titula na Australijan openu? Naravno da je moguće da dođe do pehara. Svaki put kada izađe na teren mislim da može da slavi i to od njega očekujem. Spreman sam da budem i potpuno odgovoran ukoliko se to ne dogodi, ali očekujem da će biti mnogo bolji.

Dosta se vodi polemika oko toga ko je najbolji igrač svih vremena i prave se paralele između sadašnjih i bivših igrača.

– Kada gledate tenisere poput Federera, Đokovića, Nadala i Mareja onda ovaj sport deluje kao neka druga igra. Moja igra se svodila na udaranje loptice i kontrolu poena. Problem kada su ovi momci na drugoj strani mreže je ot što ni u jednom momentu ne možete da kažete da imate kontrolu nad poenom. Moj najbolji tenis bi mogao da se uporedi sa tenisom mnogih, ali ne i sa ovim koji igraju najbolji – zaključio je Agasi.

Novosti