NASTAVAK TAKMIČENjA U EVROLIGI: Pogledajte šta je imao da kaže Alimpijević pred utakmicu sa Bambergom!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je danas da njegova ekipa ima veće šanse da pobedi Bamberg pošto će igrati na domaćem terenu i dodao da će tu evroligašku utakmicu propustiti Pero Antić.

„Posle lošeg starta, ekipa Bamberga zabeležila je dve uzastopne pobede u Evroligi. U svom rosteru imaju pet, šest igrača koji igraju na pozicijama jedan i dva i svi mogu da budu organizatori igre. Ekipa je kompletirana dovodjenjem (Dorela) Rajta iz Igokee i sada je tu sastav sa više od 12 dobrih igrača. S druge strane, naše šanse za pobedu povećavaju se kada igramo kući u atmosferi koju imamo. Ovde kada imamo pune tribine, definitivno nikome nije lako“, rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde igraju u četvrtak od 18 časova protiv nemačkog Bamberga u Beogradskoj areni, utakmicu petog kola Evrolige. Protiv Zvezde će igrati njen bivši kapiten Luka Mitrović.

„Verujem i da će Luka Mitrović pokušati svojim saigračima da dočara šta ih očekuje ovde i zato nam je vrlo, vrlo važno da odziv zvezdaša bude dobar i da imamo atmosferu koja će nam pomoći da dodjemo do nove pobede. Pere Antića neće biti u sastavu, ostali momci su spremni“, dodao je trener crveno-belih.

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da njegova ekipa želi da prikaže igru iz prethodnih mečeva i da nastavi u dobrom ritmu.

„To je tim s mnogo kvalitetnih pojedinaca, vodi ga trener (Andrea) Trinkijeri, koji je u Nemačkoj neko vreme. Nema dileme da nas očekuje teška utakmica. Igramo na našem terenu, ali da bi bio pravi domaći teren, potrebna nam je podrška sa tribina, atmosfera u kojoj se malo ko snalazi“, naveo je Bjelica.

Posle četiri kola Zvezda i Bamberg imaju isti skor, od po dve pobede i poraza.

BETA