HIČKOKOV ZAPLET U ČAČKU: Tošić promašio penal, pa u 97. postigao golčinu za pobedu Partizana!

Fudbaleri Partizana pobedili su Borac na gostujućem terenu u doslovce poslednjem trenutku golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca sa 2:1.

Prvi gol na meču je postigao Leandre Tavamba koji je na ovoj utakmici bio rezervista i ušao je u drugom poluvremenu. On je pogodio u 59. minutu, a izjednačio je u 70. Lazar Jovanović.

Borac su sekundi delili od uzimanja boda šampionu jer su Čačani na svom terenu u nekim delovima utakmice imali i inicijativu i šanse na svojoj strani.

Knežević je pogodio i prečku u 50. minutu, na drugoj strani je Tošiću odbranio penal Bajić pa se činilo da je nerešen rezultat i najpravedniji ishod do nadoknade vremena.

Utakmicu je solidnim pokušajem otvorio Sejduba Suma, a utakmica je krenula otvorenom igrom na obe strane. Borac nikako u prvih petnaestak minuta nije izgledao kao ekipa koja je poslednjeplasirana na tabeli. Već u prvih desetak minuta pretili su Knežević i Jovanović, ali je posle petnaestak minuta Partizan preuzeo inicijativu.

Međutim, do kraja prvog dela igre je viđena „uspavanka“ bez pravih prilika, a tempo utakmice je opao.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja i bolje igre na obe strane. Prvi minuti su kao i u prvom delu pripali Borcu. Već u 50. minutu se tresla prečka Jovičića, a Knežević je umalo postigao vodeći gol za Borac. Lopta se posle prečke nije odbila do Mateusa Lime, što je Partizan iskoristio samo devet minuta kasnije.

Iz igre je na poluvremenu izašao Suma, zamenio ga je Tavamba i to će se ispostaviti kao odlična izmena jer je Tavamba iskoristio dupli pas sa Tošićem da da vodeći gol za Partizan. Tošić je prebacio odbranu visokom loptom, a Tavamba Bajića, pa je samo spustio u mrežu.

To nije obeshrabrilo tim Igora Spasića koji je delovao odlučno u nameri da izjednači. To je uspeo u dva sjajna poteza. Aut, dribling Lazara Jovanovića koji iz igre izbacuje Mitrovića i upošljava na petercu Limu, a ovaj sprovodi loptu u mrežu Partizana za veliku radost Borca.

Od tog trenutka, bili su izjednačeni i jedni i drugi i finiš je do penala za Partizan u 88. minutu bio mirniji. U 88. minutu Janković pada posle duela sa Čađenovićem, Anđelovski svira penal, ali… Bajić brani Tošiću i ostaje 1:1.

Meč je produžen pet minuta, ali se zbog nekoliko izmena produžava još, u 97. slobodan udarac za Partizan, Tošić namešta loptu i pogađa od stative za 2:1 i veliku pobedu svog tima.

Partizan sada zaostaje četiri boda za Zvezdom koja je ranije u toku dana pobedila Zemun sa 1:0.

B92