ALIMPIJEVIĆ: Navijači pomozite nam da pobedimo Makabi!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da će šanse njegovim košarkašima protiv Makabija biti veće ako navijači u velikom broju dođu na utakmicu.

„Šanse pred ovu utakmicu su nam svakako veće pred našim navijačima i nadam se da će doći u velikom broju i na ovaj meč, kako bi nam pomogli da u ovom prenatrpanom rasporedu dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila“, rekao je Alimpijević.

Utakmica četvrtog kola Evrolige protiv Makabija igraće se u četvrtak od 19.00 u Areni, dva dana posle poraza od Himkija u Moskvi.

„Makabi je dobro otvorio sezonu sa nekoliko pobeda, igra sa samopouzdanjem, a trener Neven Spahija je uveo američki stil, sa mnogo tranzicije. Sve to na parketu omogućava izvanredan tandem bekova Noris Kol i Pjer Džekson. Vrlo brza ekipa, ali mi smo pokazali u ove tri utakmice da možemo da se nosimo sa svima, da igramo dobro“, kazao je Alimpijević.

Centar beogradskog kluba Matijas Lesor rekao je da očekuje tešku utakmicu, posebno zbog toga što će Zvezdi to biti četvrti duel za samo šest dana.

„Moramo da se držimo plana i dogovora iz svlačionice. Ne smemo da razmišljamo o umoru jer je i naš protivnik sinoć igrao, a i drugi timovi su umorni u ovakvom rasporedu. To nije nikakvo opravdanje, igramo pred našim navijačima koji će nas, nadam se bodriti kao i u prethodnoj utakmici, i želimo da zabeležimo još jednu vrednu evroligašku pobedu“, rekao je Lesor.

Zvezda je oko 13.00 doputovala u Beograd iz Moskve i u sredu uveče će trenirati u Areni.

Crveno-beli će ponovo igrati bez povredjenog Nemanje Dangubića, koji će u četvrtak početi sa jačim treninzima i očekuje se da se vrati na utakmici ABA lige protiv MZT.

Prodaja ulaznica za utakmicu protiv Makabija počela je u utorak u poslovnicama Eventima. Kapije dvorane Arena otvoriće se u četvrtak dva sata pre početka meča.

B92