ILIEV TEŠKA SRCA PRIZNAO: Suma za sada nije opravdao očekivanja!

Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, učestvovao je u akciji kupovine karata za Ligu Evrope, gde je pored ove sjajne ideje, pričao i o pojačanjima.

Fudbalski klub Partizan organizovao je akciju gde su predsednik Milorad Vučelić, direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev i ostali članovi klub dali primer navijačima.

Cilj je da se u narednim utakmicama u Ligi Evrope protiv Skenderbega i Jang Bojsa napune tribine i da se uz podršku navijača napadne plej-of LE.

Sigurno preko 20 godina nisam kupovao na blagajni, uvek sam kupovao gore unutar kluba. Tako da je divan osećaj i lepo je videti poznat broj ljudi, koji su podržali ovu ideju i akciju. Želimo da našim primerom pokažemo svima da iako smo u strukturama kluba, mi kupujemo za naše prijatelje, rodbinu, ili za bilo koga drugog. Mi time pomažemo klubu i mislim da je to ispravno. Niko ne bi trebalo da koristi pozicije u klubu za svoj lični interes„, rekao je Ivica Iliev ispred blagajne stadiona u Humskoj.

Kao sportski direktor, glavni zadatak Ilieva bila su dovođenja igrača.

„Veliki broj pojačanja koji je došao, on je to i opravdao. Postoji tu uvek pitanje za Sumu kao jedinog igrača, od tih koji su došli, koji još nije na svom nivou. Neku definitivnu analizu daću na kraju prvog dela sezone. Kada bi sada hvalili ili kudili, mogli bismo da se opečemo„, istakao je Iliev, a potom i rekao da Suma nije za sad opravdao očekivanja:

Bolje je sačekati kraj, da bi se davala neka konkretna analaza, s tim što mogu da kažem, da u dosadašnjem periodu Suma kao najskuplje pojačanje nije opravdao ono što se od njega očekivalo. Ne mogu još da vidim, da li je on svestan u koliko je veliko klubu i koliki je pritisak„.

Iliev smatra da period adaptacije još traje i da Suma još ne razume u kakvom se klubu nalazi.

Mislim da kao stranac, koji ne čita i ne priča srpski, teško još može da skapira. On je igrao dobro u klubovima gde pritisak nije bio, iako je Slovan najveći klub u Slovačkoj. Ovde je ozbiljno veliki pritisak, ali mislim da on još nije skopčao„, rekao je sportski direktor Partizana.

Kada je reč o ostalim pojačanjima Iliev smatra da su se svi odlično pokazali.

Ali kada pogledamo ostale, Mitrović je fantastičan, Stojke je sjajan, Toške takođe dobro igra. Ožegović je odličan, njegov učinak za mesec dana u klubu je veoma dobar. U principu, sve se svodi na jednog igrača, koji je samo jedan, u odnosu na 20 igrača koji su došli za ove dve godine„, istakao je Iliev.

Bivši igrač crno-belih kaže da neće biti ništa strašno ako Suma neopravda do kraja uložen novac, dešavalo se i većim klubovima.

Slažem se sa, on nije za sada opravdao očekivanja. Čak i da ne bude, i da ništa ne odigra do kraja, to je sasvim normalno. Klub je u celu priču ušao sa najboljom namerom. Inter je kupio Berkampa, Juventus Anrija, pa se oni nisu snašli u tim klubovima. Otišli su u Arsenal i bili su najbolji. Takvih primera ima milijardu…„, kazao je Iliev.

B92