ĐUKIĆ PROMEŠAO KARTE, ŠAMPION POBEDIO: Saša Ilić dirigovao u rutinskom trijumfu Partizana!

Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su Bačku sa 3:1 u 14. kolu Superlige Srbije.

Partizan je utakmicu otvorio bolje. Već u prvim minutima je delovalo kao da izmene (Ilić umesto Sume, Pantić umesto Tošića, Antonov umesto Miletića, Ožegović umesto Tavambe i Jovičić na golu umesto Stojkovića) koje je Miroslav Đukić napravio u odnosu na meč sa Skenderbegom prave veliku razliku.

Saša Ilić je u početku dobro povezivao vezni red, a prvu priliku za crno-bele je imao Danilo Pantić. Dobar prodor po sredini i šut, ali i blok Radinovića za prvi korner na utakmici.

Lopta je posle kornera u gužvi pogodila u ruku jednog od gostujućih igrača, sudija Dejan Santrač je presudio da nije bilo osnova za penal i igra je nastavljena.

Međutim, već u sedmom minutu loptu na belu tačku postavlja Jevtović posle faula nad Jankovićem u kaznenom prostoru. Nišani u desnu stranu gola Jevrića i Partizan vodi 1:0.

Drugi gol je delo Ognjena Ožegovića koji se pokazao kao dobar izbor u toj situaciji. Ožegović je na dodavanje Jevtovića kroz odbranu istrčao veoma brzo preko cele protivničke polovine zaobišao golmana gostiju i uleteo u mrežu sa loptom i Živkovićem koji ga je pratio.

Od tog trenutka se Bačka otvara i pokazuje da nema šta da izgubi. Đorić šalje loptu za Mićića po desnoj strani, Mićić fintira Jovičića i gotovo iz mrtvog ugla pogađa za nadu Bačke i 2:1. Njegov gol su samo mogli sa strane da isprate Mitrović i Miletić.

Od tog trenutka je Bačka u narednih desetak minuta imala inicijativu, akcije su pokretala spomenuta dvojica igrača, pa je u 38. minutu Đorić mogao i do izjednačenja, ali je šutirao pored gola.

Nakon tri gola za 21 minut, većih prilika u prvom delu igre nije bilo, ali je pohvalno što se Bačka nije povukla i pokazala je „zube“ šampionu Srbije.

Slična igra od kraja prvog poluvremena viđena je u nastavku utakmice. Bačka je samo jednom pripretila i to odmah na početku.

Priliku u 49. minutu imao je Makarić, ali je njegov pokuša završio daleko iznad gola.

Partizan je pretio, a onda je na kraju ipak uspeo da dođe do trećeg gola. Strelac je bio Tavamba posle sjajne asistencije Jankovića.

B92