ALIMPIJEVIĆ: Idemo na pobedu protiv Barselone!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da će njegova ekipa protiv Barselone u Evroligi ići na pobedu, ali da protiv takvog protivnika, glavnog konkurenta za osvajanje Evrolige, mora da odigra dobru odbranu.

„Očekuje nas utakmica protiv Barselone, koja u ovom trenutku ima jedan od četiri najrespektabilnija sastava u Evroligi, u kojoj ima i šampionske ambicije. To pokazuju po tome što su u ovom trenutku najuigranija ekipa i u najboljoj formi. Crvena zvezda u svakoj utakmici ide na pobedu, nema utakmice u kojoj idemo na poraz, a posle toga možemo da analiziramo šta je nedostajalo za pobedu“, rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare.

Košarkaši Zvezde igraju u petak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ protiv Barselone, utakmicu drugog kola Evrolige.

„Jedan od najvažnijih segmenata je odbrana, ako ne igrate odbranu protiv Barselone, ne možete je pobediti. Naravno, mora i napad da funkcioniše bolje nego inače. Ali, Barselona je ekipa koja je u stanju da svima da izmedju 80 i 90 poena, i preko 100 u španskom prvenstvu. Jedan od glavnih faktora da se zaustavi Barselona je igra jedan na jedan, u njihovoj ekipi je 10 ili 11 igrača sposobno da fenomenalno odigra jedan na jedan. Drugi segment je odgovornost u odbrani šuta“, naveo je Alimpijević.

Zvezda je dve utakmice protiv Budućnosti u ABA ligi i Žalgirisa u Evroligi izgubila na jednu loptu, a upitan da li bi bio zadovoljan da se i sutrašnja utakmica reši jednom loptom, trener Zvezde rekao je da bi bio zadovoljan pobedom.

„Dva šuta su mogla da reše te dve utakmice, ali pre tih šuteva bilo je mnogo drugih stvari koje su rešile mečeve“, dodao je on.

Alimpijević je naveo da je njegova ekipa imala vremena da se spremi i odmori za duel sa Barselonom, u kome očekuje reakciju posle poraza od Budućnosti. On je rekao da su u takvim utakmicama navijači glavni faktor, pošto su brojne ekipe halu Pionir označile kao jedan od najtežih terena.

Kao otežavajuću okolnost Alimpijević je naveo odsustvo Nemanje Dangubića i naveo da Zvezda šest utakmica nije igrala kompletna.

„Imamo dovoljno igrača koji mogu da nadoknade njegovo odsustvo i očekujem da pokažemo odgovornost pre svega u igri jedan na jedan, naročito protiv Barselone, koja je ubedljivo najjača u tom segmentu“, dodao je on.

Trener Zvezde ponovio je da ekipu ne treba opterećivati poredjenjem sa ekipom iz prošle sezone. On je rekao da crveno-beli ne mogu da se žale na pritisak i na zgusnut raspored i da „nema kukanja“.

Alimpijević je negirao da je Zvezda kontaktirala igrača Igokee Dorela Rajta.

Iz Zvezde je saopšteno da su sve karte za sutrašnju utakmicu rasprodate.

BETA