NBA: Golden Stejt porazom počeo odbranu titule (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta porazom su počeli odbranu šampionske titule u NBA ligi, pošto su noćas na svom terenu izgubili od Hjustona sa 121:122.

Sezona u NBA ligi počela je u noći izmedju utorka i srede, a osim utakmice Golden Stejta i Hjustona odigran je i duel Klivlenda i Bostona, koji su Kavalirsi dobili sa 102:99.

Pre utakmice u Orakli areni košarkašima Golden Stejta uručeno je šampionsko prstenje, a prvi put u karijeri dobili su ih veterani Kevin Durent, Zaza Pačulija i Dejvid Vest.

Hjuston je do pobede nad šampionom predvodio Džejms Harden sa 27 poena, šest skokova i 10 asistencija, Erik Gordon postigao je 24, a Pi Džej Taker 20 poena i šest skokova.

Najefikasniji u ekipi Golden Stejta bio je Nik Jang sa 23 poena, od kojih je postigao šest „trojki“, Stefen Kari postigao je 22, uz pet skokova i četiri asistencije, a Kevin Durent dodao je 20 poena, pet skokova i sedam asistencija. Durent je u poslednjim trenucima utakmice postigao koš za pobedu, ali je poništen jer je isteklo vreme.

Klej Tompson dodao je 16 poena za Voriorse.

Golden Stejt je bio ubedljiv u prvom poluvremenu, a gosti su počeli da se vraćaju u drugom delu meča. Hjuston je na dva minuta i devet sekundi pre kraja poveo sa 119:118 „trojkom“ Trevora Arize, zatim je koš postigao Patrik Mekou. Pobedničke poene sa linije za slobodna bacanja postigao je Taker 44,1 sekund pre kraja.

Voriorsi su mogli da povedu 10,6 sekundi pre kraja, ali je Kari promašio šut.

Košarkaši Klivlenda pobedili su Boston sa 102:99, a utakmicu je obeležila teška povreda igrača Seltiksa Gordona Hejvorda, koji je slomio levi skočni zglob i to na svom debiju.

On je na nosilima iznet sa terena i odveden je u bolnicu, a publika ga je pozdravila ovacijama.

„Ovo je teško, zaista teško, ali to je deo rizika. Svima nam je žao“, rekao je trener Bostona Bred Stivens.

U reprizi prošlosezonskog finala Istočne konferencije Kavalirse je do pobede predvodio Lebron Džejms sa 29 poena, od kojih je 13 postigao u četvrtoj četvrtini, a imao je i 16 skokova i devet asistencija. U pobedi je učestvovao i Kevin Lav sa 15 poena i 11 skokova, a postigao je ključnu „trojku“ na 46,3 sekunde pre kraja za vodjstvo njegove ekipe od 102:98.

Derik Rouz učestvovao je u pobedi sa 14 poena, Džae Krauder sa 11, a Džej Ar Smit sa 10 poena.

U ekipi Bostona najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 25 poena, a Kajri Irving postigao je 22, uz četiri skoka i 10 asistencija. On je imao priliku da izjednači rezultat na kraju, ali je promašio „trojku“.

Irving je ovog leta iz Klivlenda prešao u Boston, a mediji su spekulisali da je to tražio kako bi izašao iz Džejmsove senke. Njih dvojica su se na kraju meča rukovali i zagrlili, a publika je tokom utakmice zviždala kad god je Irving imao loptu.

Beta