DOBRA UVERTIRA PRED ALBANIJU: Crno-beli savladali Radnik

Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Surdulici domaći Radnik sa 2:0, u utakmici 13. kola Super lige Srbije i smanjili zaostatak za Crvenom zvezdom na četiri boda.

Šampion Srbije poveo je u 18. minutu golom Sejdube Sume iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Zoran Tošić u 90. minutu, takodje iz jedanaesterca.

Partizan je ostvario osmu pobedu u prvenstvu i ima 27 bodova, a Radnik je deveti na tabeli sa 15 bodova.

Domaći su prvi zapretili, u petom minutu preko Milana Purovića, ali je on u dva navrata bio neprecizan. Purović je nedugo posle toga zamenjen zbog povrede. Partizan je posle toga preuzeo inicijativu, a u 17. minutu dosudjen je jedanaesterac za crno-bele, pošto je Aleksandar Tanasin povukao sa ledja Leandre Tavambu.

Gol je postigao Suma u 18. minutu. To je njegov drugi gol za crno-bele.

Partizan je u 24. minutu mogao da udvostruči prednost, ali je golman Radnika Ognjen Čančarević odbranio šut Nemanje Miletića. Posle toga nije bilo prilika, sve do 40. minuta kada je sa oko 18 metara pokušao Kjereme Frensis, a lopta je otišla preko gola. Četiri minuta kasnije on je napravio prekršaj za žuti karton, protestovao je trener Radnika Simo Krunić zbog čega je isključen.

U 46. minutu poništen je gol Radnika zbog prekršaja nad golmanom Partizana Vladimirom Stojkovićem. Posle kornera sa desne strane Stojković je skočio i ispustio loptu, ali je posle toga pao na travu i uspeo da dodje do nje. U tim trenucima fudbaler Radnika Filip Ivanović je šutirao, zakačio je Stojkovića i poslao loptu u mrežu, a sudija Lazar Lukić je poništio gol, zbog čega su protestovali domaći igrači.

U 56. minutu pogrešio je golman domaćih, nije dobro ispucao loptu, do nje je došao Suma i pogodio stativu. Radnik je 10 minuta kasnije bio u šansi posle dodavanja Frensisa do Nikole Radovića, koji nije uspeo na vreme da stigne. Crno-beli su posle toga držali loptu, a pobedu su potvrdili u 90. minutu golom Tošića iz penala. Penal je dosudjen pošto je Bratislav Pejčić u kaznenom prostoru oborio Ognjena Ožegovića, koji je minut pre toga ušao u igru.

Partizan će u četvrtak u Elbasanu igrati protiv Skenderbega u trećem kolu Lige Evropa, dok će u 14. kolu Super lige dočekati Bačku.

U drugoj današnjoj utakmici 13. kola Bačka je na svom terenu pobedila Borac sa 1:0.

Beta