SPREMA SE TRANSFER DECENIJE? Mesi pregovara sa engleskim prvoligašem!

Zvezda Barselone Lionel Mesi više od godinu dana pregovara o novom ugovoru sa upravom kluba, ali osim garancija da ostaje, još ništa nije ozvaničeno na papiru.

To je pokrenulo i glasine da je Mesi spreman za novi početak u Mančester Sitiju sa trenerom sa kojim je sarađivao u Barsi, Pepom Gvardiolom.

Izazvalo je i prve reakcije jer je Serhio Aguero već istakao da bi bio srećan zbog Mesijevog dolaska uz napomenu da novac ne bi bio problem.

Veća poteškoća bi bilo zamisliti Argentinca u nekom drugom klubu osim „Blaugrane“ posle punih 17 godina.

„Da budemo iskreni, novac ne bi bio problem u vezi sa ovim. Mesi je jedan od onih elitnih igrača koji, kao Ronaldo simbolizuju svoje klubove i teško je zamisliti ih da igraju za bilo koji drugi klub. Ko ne bi hteo da igra sa Mesijem u ekipi? Voleo bih da nam se pridruži, ali će to biti vrlo težak posao“, kaže Aguero.

Mesi je pomogao Argentini het-trikom protiv Ekvadora na putu za Mundijal u Rusiji, a argentinski mediji pišu da Aguerove reči možda nisu toliko teške kao što se čini.

„Saigračima u reprezentaciji je rekao da ozbiljno razmišlja o novom početku u Mančester Sitiju. Teško mu je pao odlazak Nejmara i ne dopada mu se ideja Ernesta Valverdea. Politička situacija takođe ga tera da razmišlja o odlasku“ , pišu argentinski mediji.

Mesijev ugovor ističe narednog leta, a već je ranije bilo reči o tome da će Barselona spremiti ozbiljnu cifru da bi ostao. Govori se o čak 100 miliona evra da Mesi ostane deo ekipe koja je trenutno vodeća u LaLigi.

B92