UEFA ODLUČILA: Srbija ponovo protiv Albanije?! (FOTO)

Sledeće godine posle Svetskog prvenstva u Rusiji startuje novo UEFA takmičenje Liga nacija, koje će doneti nove zanimljive susrete između reprezentacija.

 UEFA je dala konačan spisak grupa za Liga Nacija. Naša selekcija igraće u ligi ‘C’ sa selekcijama Mađarske, Rumunije, Škotske, Slovenije, Grčke, Albanije, Norveške, Crne Gore, Izraela, Bugarske, Finske, Kipra, Estonije i Letonije. Ovi timovi biće podeljeni u tri grupe po četiri tima i jednu sa tri reprezentacije. Pobednici grupa idu u polufinale, a osvajač će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Takođe, polufinalisti će obezbediti plasman u ligu ‘B’. Zanimljivo je to da bi žreb mogao da spoji Srbiju i Albaniju ponovo, što sigurno niko ne želi.

U Ligama A i B takmičiće se po 12 reprezentacija, u četiri grupe po tri ekipe. U Ligi C igraće 15 ekipa, jedna grupa od tri i tri grupe od po četiri tima, a u Ligi D će 16 reprezentacija biti podeljene u četiri grupe. Pobednici grupa će izboriti plasman u jače lige, a poslednjepsirane ekipe će ispasti u niže lige.

U Ligi A su: Nemačka, Portugal, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija.

Ligu B čine: Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, R. Irska, BiH, S. Irska, Danska, Češka i Turska.

U Ligi D su: Azerbejdžan, Kosovo, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibraltar.

https://twitter.com/UEFAEURO/status/918040293504684032