HAJNKES: Zbog psa sam se vratio u Bajern!

Novi trener fudbalera Bajerna iz Minhena Jup Hajnkes rekao je danas da su mu porodica, ali i njegov pas pomogli u odluci da ponovo sedne na klupu šampiona Nemačke.

„Bilo je to nezgodno vreme, ali supruga i ćerka su rekla da treba to da učinim. Moj pas je takodje zalajao dva puta, što je značilo da treba to da uradim“, rekao je Hajnkes koji danas počinje svoj četvrti mandat u Bajernu.

Hajnkes je u Bajernu 2013. godine završio karijeru, pošto je u toj sezoni predvodio ekipu do „triple krune“ šampionske titule u Nemačkoj, Kupa i Lige šampiona.

On se sada vratio na mesto Karla Ančelotija, kojeg je klub otpustio dan posle poraza od Pari Sen Žermena od 0:3 u Ligi šampiona, za koga je rekao da je dobar trener i „pravi džentlmen“ i da ga veoma poštuje.

Hajnkes je rekao da je postojala jasna hijerarhija u klubu u vremenu dok su igrali Bastijan Švajnštajger i Filip Lam.

„Ovi igrači su sortirali mnogo stvari u svlačionici. To nam je potrebno ponovo, da damo drugim igračima više poverenja. Treba im vratiti samopouzdanje. Sa sportske tačke gledišta mnogo stvari treba da se promeni i poboljša“, rekao je Hajnkes.

On je dodao da ima plan i da zna šta mora da radi.

„Znam šta moram da radim. Moram da sednem i razgovaram sa igračima, i da ponovo uklopim osećaj zajedništva. Imam jasan plan“, kazao je 72-godišnji Hajnkes.

Bajern je trenutno drugi na tabeli u Bundesligi sa pet bodova manje od Borusije Dortmund, a Hajnkes je rekao da će biti teško da se nadoknadi zaostatak.

BETA