MARKO ARNAUTOVIĆ: Uvek sam želeo da igram za Srbiju!

Orlovi u petak od 20 i 45 gostuju Austriji u Beču i to će im biti prva prilika od dve da obezbede direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Dilemu da će Srbija nastupati u Rusiji nema reprezentativac Austrije Marko Arnautović:

– Oni koji pričaju da će Marko Arnautović pustiti Srbiju, mnogo greše! Svesni smo da će Srbi otići direktno na Svetsko prvenstvo u slučaju pobede, ali je ispod časti pričati o nekom puštanju. Mogu oni u Rusiju i pobedom protiv Gruzije u poslednjem kolu, a moja ekipa će se potruditi da tada odlučuju o svojoj sudbini. Ja sam ipak profesionalac – rekao je Marko Arnautović za Blic.

Kako kaže Srbiji će biti teško postići gol, ali ako se to dogodi proslave nema.

 – Moja dužnost kao fudbalera je da postižem golove, ali mi neće biti lako da to i učinim, jer Srbija ima odličnu ekipu. Ukoliko se upišem u strelce, normalno da se neću radovati jer volim Srbiju.

Marko je uvek želeo da zaigra za Srbiju, čak je i bio blizu dresa ‘orlova’, ali se u odlučujućim trenucima nešto iskomplikovalo.

– Uvek sam želeo da igram za Srbiju. Moj otac je razgovarao sa nekim ljduima kad sam imao 17 godina, ali iskrsli su neki problemi. Tada je selekotr bio Radomir Antić. Otac je pogurao tu priču, ali na kraju nismo uspeli i obukao sam dres Austrije. Prosto, svak želi da igra na najvišem nivou, da napravi što bolju karijeru.

Marko Arnautović je otkrio i za koji klub od malena navija.

– Porodica je tu podeljena. Otac mi je Partizanovac, dok ja ceo život navijam za Zvezdu. Ima tu peckanja kad je derbi, ali kad god srpski kubovi nastupaju u Evropi, navijam za njih. Tako i za Partizan u Ligi Evrope i voleo bih da što dalje dogura. Trebalo bi da bude zdravo rivalstvo – poručio je Arnautović.