NA OBOSTRANO ZADOVOLjSTVO: Ana Ivanović produžila saradnju sa Unicefom

Bivša teniserka Ana Ivanović produžila je saradnju sa Unicefom u Srbiji pa će i u narednom periodu biti nacionalna ambasadorka te organizacije.

„Počastvovana sam što nastavljam saradnju sa Unicefom u Srbiji i što pružam doprinos ostvarivanju prava za svako dete. Volim decu i znam koliko ljubavi, brige i zaštite je potrebno da bi deca rasla i bila srećna. Moj fokus će biti na podršci Unicefovim inicijativama koje se bave prevencijom nasilja, obrazovanjem i osnaživanjem devojčica da prave izbore za sebe izbore koji utiču na njihovo detinjstvo i njihovu budućnost“, rekla je Ivanović, navodi se u saopštenju.

Bivša prva teniserka sveta je ambasadorka Unicefa od 2007. godine.

Direktor Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lo rekao je da je privilegija imati Anu Ivanović za nacionalnu ambasadorku.

„Tokom destogodišnje saradnje Ana je pokazala posvećenost deci. Svih ovih godina pružala je dragocenu podršku programima zaštite dece od nasilja. Svojim donacijama pružila je pomoć i deci u vanrednim situacijama. Srećni smo što nastavljamo partnerstvo koje će obuhvatati zaštitu dece od nasilja, pogotovo rodno zasnovanog nasilja i osnaživanje devojčica kroz obrazovanje da mogu da dostignu svoje potencijale“, rekao je on.

Kako se navodi, Ivanović se tokom posete Unicefu upoznala sa regionalnom direktorkom za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan, sa kojom je razgovarala o radu Unicefa u Srbiji i regionu.

Unicef promoviše prava i dobrobit svakog deteta. Zajedno sa partnerima, ta organizacija radi u 190 zemalja i teritorija.

Beta